Τα λόγια μιας δασκάλας…

Αναρτηση δασκάλας – απάντηση στο γεγονός ότι σε ένα σχολείο στα Φάρσαλα μαθητές κι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν στην αριστούχο μαθήτρια να σηκώσει τη σημαία επειδή ήταν “ξένη”:

“Ένα μήνυμα στην αριστούχο σημαιοφόρο που την πειθανάγκασαν χαμερπείς εκπαιδευτικοί και αγράμματοι ζηλόφθονοι συμμαθητές εμφορούμενοι από φασιστικά ιδεώδη να παραιτηθεί της σημαίας:

 Καλό μου κορίτσι, δεν πειράζει που δεν κράτησες τη σημαία μιας χώρας υπόδουλης, αμόρφωτης, φασιστικής, οπισθοδρομικής και βεβαιωμένα νεκρής πιά. Τους βαθμούς και τις γνώσεις σου κανείς δεν μπορεί να στους αφαιρέσει. Διδάξου απ τους οσφυοκάμπτες,φοβισμένους, σκυμμένους δασκάλους σου και κάνε το αντίθετο. Προχώρα με ψηλά το κεφάλι και ζήσε πάντα σύμφωνα με τις αρχές σου, χωρίς Φόβο αλλά με Πάθος.

Μην θλίβεσαι, δεν έχασες ΕΣΥ τίποτα.Έχασε το σχολείο σου.Εχασαν οι συμμαθητές σου, αφού κέρδισε η άγνοια και η βία.Έχασαν οι δάσκαλοι σου, την όποια εκτίμηση σου (δεν ξέρω πώς επιζούν οι δάσκαλοι που οι ίδιοι οι μαθητές τους, τους απαξιώνουν και τους φτύνουν)
Έχασε η πόλη σου και η χώρα.Όχι εσύ παιδάκι μου. Εσύ θα προχωρήσεις όταν οι άλλοι , μικροί και ζηλόφθονοι, αμόρφωτοι , δειλοί και χαμερπείς ,θα μείνουν πίσω. Εσύ μπροστά κι αυτοί στα υπόγεια της Ιστορίας.

Λοιπον;
Χαμογέλα με συμπάθεια και οίκτο γι αυτούς και απόστρεψε το βλέμμα.Τίναξε τον κονιορτό απ το πέτο σου και προχώρησε παιδί μου προς το Μέλλον.”

πηγή: http://antifasistikikinisithivas.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *