Ελληνικό Γκουανταναμο στην Σαλαμίνα

Όπως αποκαλύπτει το Storie Umane, o 30χρονος Ουαλίντ Μοχάμετ Τάλεπ ο οποίος βρέθηκε αλυσοδεμένος το πρωί της περασμένης Κυριακής έξω από ένα ανθοπωλείο στη Σαλαμίνα και αυτήν την ώρα κρατείται καθώς δεν διαθέτει επίσημα έγγραφα παραμονής στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας, καταγγέλλει ότι βασανίστηκε από τέσσερα άτομα με προτροπή του Έλληνα εργοδότη του.

http://www.youtube.com/watch?v=isGuJNpaUYc

Η μαρτυρία-φρίκη του νεαρού Αιγύπτιου για τα όσα υπέστη στον φούρνο όπου εργαζόταν στην περιοχή και στη συνέχεια σε έναν στάβλο κοντά στο σπίτι του εργοδότη του, άφησε άφωνους τους αστυνομικούς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που ο Ουαλίντ έπρεπε να φύγει. Του λέει το αφεντικό του, μη φύγεις ακόμη, περίμενε λίγο. Εντάξει, λέει ο Ουαλίντ.
-Ουαλίντ, από πότε έχω να σε πληρώσω; Ρωτάει ο εργοδότης τον νεαρό Αιγύπτιο.
-Εδώ και δύο μήνες, απαντά εκείνος.
-Περίμενε λίγο…
Στον διάλογο ήταν μπροστά και ο γιος του Έλληνα εργοδότη ο οποίος άρχισε να επιτίθεται με χειρονομίες τον Αιγύπτιο ο οποίος προσπαθούσε να τον σταματήσει. Με το που βλέπει ο Έλληνας εργοδότης τον Αιγύπτιο να προσπαθεί να αποφύγει με τα χέρια του τον γιο του, αρχίζει τις μπουνιές! Ο Ουαλίντ πέφτει κάτω.
Τον μεταφέρουν στον διάδρομο του μαγαζιού κι αρχίζει το ξύλο. Στην «παρέα» προστίθενται και δύο ακόμη άτομα, φίλοι του εργοδότη του, όπως έχει καταγγείλει ο Ουαλίντ στην αστυνομία. Τον δένουν με αλυσίδες και αιμόφυρτο τον βάζουν σε ένα μικρό φορτηγό τύπου βαν το οποίο χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της δουλειάς. Τον μεταφέρουν σε έναν στάβλο κοντά στο νεκροταφείο της Σαλαμίνας κι εκεί αρχίζει το ελληνικό Γκουαντάναμο!
Όπως περιγράφει στο Storie Umane, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος, ΝαΪμ Ελγαντούρ, κάτοικος και ο ίδιος της περιοχής, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα να δει τι έχει συμβεί: «Με όλα όσα άκουσα, έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην κλάψω. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Τον πήγαν στον στάβλο, αλυσοδεμένο τον κρέμασαν κι εκείνοι έκαναν κυριολεκτικά πάρτι. Τέσσερα άτομα βασάνιζαν έναν μικροκαμωμένο και ανυπεράσπιστο άνθρωπο».

Η συνέχεια της ιστορίας σοκάρει!

Όπως περιγράφει ο Ν. Ελγαντούρ, αλλά και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης ο οποίος με το που έμαθε τι έχει συμβεί, πήγε κατευθείαν στην Σαλαμίνα, ο νεαρός Ουαλίντ έχει καταγγείλει στις αρχές: Κάποια στιγμή ο Έλληνας εργοδότης του είπε:
«Έτσι γαμάω εγώ την… (αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση). Έτσι θα γαμήσω κι εσένα»!
Ο νεαρός Αιγύπτιος άρχισε να ουρλιάζει: «Σφάξε με, αλλά αυτό μη μου το κάνεις. Αν δεν μπορείς να με σφάξεις, φέρε μου ένα μαχαίρι να σκοτωθώ μόνος μου»!
Σύμφωνα με τις σοβαρότατες καταγγελίες του νεαρού, ο Έλληνας εργοδότης βγήκε για λίγο έξω και γύρισε με ένα παλούκι και έναν κουβά με γράσο! Ο Αιγύπτιος άρχισε να του φυλάει τα πόδια ζητώντας να δείξει έλεος!

Ο νεαρός έμεινε όμηρος από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής. Κατάφερε να ξεφύγει, αλυσοδεμένος. Μετά τις καταγγελίες του στις αρχές, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη και στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ο Έλληνας εργοδότης συνελήφθη. Ο Ουαλίντ βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας σε άσχημη σωματική αλλά και ψυχολογική κατάσταση, όπως πιστοποίησε και ο ιατρικοδικαστής.

πηγή:  http://www.storieumane.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *