H διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία και τα όσα ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ισχύουν τα κάτωθι:«Βασικές αρχές που διέπουν το σύστημα της Αιμοδοσίας στην Ελλάδα, αποτελούν η Εθελοντική μη αμειβόμενη προσφορά αίματος καθώς και η απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής που αφορά το αίμα.

Η διαχείριση του αίματος αποτελεί καθήκον και ευθύνη των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας και όχι των ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών ή και των Συλλόγων και γίνεται με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, ή οποιονδήποτε άλλων τεχνητών ή μη διαφορών, διασφαλίζοντας με αυτή την έννοια την πρόσβαση όλων όσων έχουν ανάγκη στις Υπηρεσίες Υγείας.

Η ίση πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας είναι δικαίωμα προστατευόμενο από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των δικαιωμάτων του ανθρώπου»

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κοζάνης ενημερώνει ότι, κάθε άτομο που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, εξετάζεται και κρίνεται κατάλληλο να αιμοδοτήσει ή αποκλείεται, σύμφωνα  με αυστηρά κριτήρια επιλογής από το ιατρικό προσωπικό.

Η αιμοληψία γίνεται, εφόσον υπογράψει ότι δέχεται την αιμοληψία, απάντησε ειλικρινά στις ερωτήσεις και έλαβε γνώση των αναφερομένων πληροφοριών και βεβαιώνει ότι το αίμα του είναι στη διάθεση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας για κάθε Ασθενή που θα το χρειαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *