Η χρυσή αυγή στρατολογεί ανέργους και τους στέλνει σε επιθέσεις

 

Με την ίδρυση… ΟΑΕΔ μόνο για Ελληνες η Χρυσή Αυγή έκανε γνωστό από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου ότι ποντάρει πολλά στην αύξηση της επιρροής της στις στρατιές των ανέργων.

Τα δίχτυα της στους ανέργους φέρεται να ρίχνει η Χρυσή Αυγή στον Βόλο, όπου με δέλεαρ μια δουλειά στα χωράφια στρατολόγησε και «προσηλύτισε» νεαρούς, επιρρεπείς στις ακροδεξιές «σειρήνες». Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «Τύπος της Κυριακής» για την υπόθεση των συλλήψεων τριών Ελλήνων, ηλικίας 21, 22 και 26 ετών, οι οποίοι συναντήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου 2012, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στις καταθέσεις τους, στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής και λίγες ώρες αργότερα έπεσαν στα χέρια αστυνομικών σε κοντινή απόσταση από αυτοσχέδιο τζαμί στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Το πρωτοφανές εγχείρημα για δημιουργία Ομίλου Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων (ΟΑΕΔ Ελλήνων) ανακοινώθηκε επίσημα ως «μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με σκοπό την υποστήριξη των άνεργων συμπατριωτών» και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολιτικών παρατάξεων, κοινωνικών φορέων και του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ότι, εφόσον τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χ.Α. δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που επιτάσσει ο νόμος για την ίδρυσή τους, θα ελέγχονται και θα κλείνουν. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κανένα από αυτά τα γραφεία δεν έχει μπει λουκέτο. Στους καταλόγους του ομίλου, τα αρχικά του οποίου παραπέμπουν στον πραγματικό ΟΑΕΔ, εγγράφονται, όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή, Έλληνες που δηλώνουν το ονοματεπώνυμό τους και την ειδικότητά τους και εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους.

πηγη: Τύπος της Κυριακής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *