Mε κουκουλονόμο (!!!) οι 92 συλληφθέντες της Β. Αμαλίας

 

Με κακούργημα με βάση τον τρομονόμο και τον κουκουλονόμο παραπέμπονται οι 92 συλληφθέντες από την Villa Amalias. Οι κατηγορία(-ες) είναι διατάραξη της κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά.

Με κουκουλονόμο χωρίς να φοράνε κουκούλες!! Ακόμη και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι μπάτσοι στην ιστοσελίδα τους, φαίνεται καθαρά ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν φοράει το οτιδήποτε στο κεφάλι του και δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του, όπως λέει το κατηγορητήριο.

Κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος ότι κάλυπταν τα πρόσωπα τους 90 άτομα με τα 8-10 κράνη και αντισφυξιογόνες μάσκες, που βρέθηκαν μέσα στον αύλιο χώρο της κατάληψης. Δηλαδή αντιστοιχούσαν 10 άτομα ανα κράνος ή μάσκα!!!

Η απόφαση παραπομπής με κακούργημα είναι πασιφανές ότι είναι πολιτική απόφαση, γιατί μέχρι τις 10μμ, είχαν οριστικοποιηθεί τα 3 πλημελλήματα, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και εξίβρυση.

Πριν από μία ώρα, ήρθε η άνωθεν εντολή και το κατηγορητήριο μετατράπηκε σε κακούργημα για όλους.

Τι σημαίνει αυτό? ότι οι συλληφθέντες θα περάσουν από ανακριτή και εισαγγελέα, με το ερώτημα της προφυλάκισης ή όχι και ίσως χρηματικές εγγυήσεις.

3 πλημμελήμματα φορτώσανε στους συντρόφους της Σκαραμαγκά

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους 8 συντρόφους και συντρόφισσες που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά.Οι κατηγορίες είναι 3, πλημμεληματικού χαρακτήρα.Διατάραξη οικιακής ειρήνης, νόμος περί οπλοκατοχής, νόμος περί βεγγαλικών.Οι σύντροφοι θα μεταφερθούν στα δικαστήρια αύριο κατά τις 13.00, καλό θα είναι όμως να είναι κόσμος νωρίτερα.

πηγή: athens.indymedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *