Αθώες 3 από τις ορροθετικές που διαπομπεύθηκαν από την ΕΛΑΣ και το Υπ. Υγείας

 

Tην Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, εκδικάστηκαν οι πρώτες δυο υποθέσεις ορροθετικών γυναικών, από τις 27 που διαπομπεύθηκαν με την δημοσίευση ονομάτων και φωτογραφιών τους από την ΕΛΑΣ.

Οι γυναίκες είχαν συλληφθεί στα πλαίσια επικοινωνιακής εκστρατείας που εξαπέλυσαν οι τότε υπουργοί Υγείας Α. Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο. Με βάση υγειονομική διάταξη που εκδόθηκε από τον υπ. Υγείας, το υπ. Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση συλλήψεων εκδιδομένων γυναικών, στη διάρκεια της οποίας προσήχθησαν 96, 27 συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ 16 κρατούνταν μέχρι πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Kαι οι δύο κατηγορούμενες των οποίων εκδικάστηκαν οι υποθέσεις κηρύχθηκαν αθώες, ενώ μια τρίτη απαλλάχθηκε με βούλευμα. Aναμένονται οι εκδικάσεις των υπολοίπων, ενώ αρκετές έχουν ήδη αφεθεί ελεύθερες.

Η υγειονομική διάταξη Λοβέρδου ενοχοποίησε στην ουσία τα θύματα αυτής της υπόθεσης, ενώ οι θύτες – πελάτες που πλήρωναν «κάτι παραπάνω» για να κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη – έμειναν στο απυρόβλητο. Ο ίδιος ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει τις ορροθετικές ιερόδουλες «υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας».

Για το αρχείο:

«Έλληνες και παντρεμένοι» οι πελάτες που πλήρωναν για να μη βάλουν προφυλακτικό

πηγή: omniatv.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *