Ανταπόκριση από την εισβολή της αστυνομίας στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη

 

Το Τρομοτσίρκο και οι φτηνοί μηχανισμοί τους,  στήθηκαν ξανα στη Λέλας Καραγιάννη

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε επίσημα με τα ΜΑΤ να κυκλώνουν τη Λέλας και τη λαϊκή αγορά, και μόλις οι μπάτσοι πήραν θέση εμφανιστήκε και ο στρατός των ΕΚΑΜ με έναν από τους  Ράμπο να κανει φιέστα και επίδειξη με το «εντυπωσιακό» κόψιμο της αλυσίδας και το σπάσιμο της πόρτας, Αμεσως εισέβαλε μαζί με τα άλλα κρατικά σκυλιά  στη κατάληψη της  Λέλας Καραγιάννη 37. Ανεπίσημα βέβαια είχε ξεκινήσει και φόρα παρτίδα την προηγούμενη νύχτα. Ασφαλίτες είχαν ακροβολιστεί στο τετράγωνο και τις γωνίες γύρω από την κατάληψη,  Έκαναν και προσαγωγές δυο-τρία στενά πιο πάνω ενώ όπως διαπιστώθηκε,  ασφαλίτες, έπαιζαν ανάβοντας τους προβολείς από όχημα τους σε κόσμο που βάδιζε στο πεζοδρόμιο και έμπαινε ή έβγαινε στην κατάληψη,

Μέρα-μεσημέρι και μάλιστα ενώ ήταν ημέρα λαϊκής αγοράς στην οδό  Καραγιάννη όλων των ειδών οι μπάτσοι και κυρίως οι ορδές των ΜΑΤ απέκλεισαν το κτίριο και παρατάχθηκαν μπροστά.

Έκοψαν την αλυσίδα έξω, κατέστρεψαν την πόρτα, εισέβαλαν στο κτίριο και λιγο αργότερα αφού ανέβηκαν στην ταράτσα  συνέλαβαν όσους/ες βρίσκονταν εκει Σύμφωνα με φημολογία που ωστόσο δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε σε ολη την επίδειξη δύναμης των μπάτσων δεν υπήρχε εισαγγελέας ούτε βέβαια και κατά τη σύλληψη των συντρόφων/ών.

Όλους όσοι ηταν μέσα στο κτιριο τους συνέλαβαν, συγγνώμη τους προσήγαγαν και τους μετέφεραν συνοδεία ΜΑΤ και ασφαλιτών +ΕΚΑΜ σε κλούβα της αστυνομίας, Ολοι τους βγήκαν με σηκωμένη τη γροθιά και φωνάζοντας “η αλληλεγγύη το οπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών,” σύνθημα που συνεχίστηκε να φωνάζεται από τους συγκεντρωμένους σε ολη την διαρκεία μεταφοράς των κρατουμένων αλλα και αργότερα.

Για τα ΜΑΤ: Τα κράνη τους κρύβουν το μυστικό, τα σκατά στο κεφάλι τους την ουσία

Οι μπάτσοι διαγωνίζονται με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ολοι οι μπατσοι μιας διμοιρίας που μπατσακωθηκε στη Δροσοπούλου, Ως θαύμα, ειχαν στα κράν τους ανάλογα σηματάκια με μολών λαβε, περικεφαλαίες, διπλούς πέλεκεις και ανάλογα εκλεκτά νεοναζιστικά και αρχαιοελληνικά της ΧΑ. Η πραγματικότητα ανάγλυφα χαραγμένη στα κράνη πολλών ΜΑΤάδων, που εκτελούσαν εντολέ.

Όλη η λαϊκή τους έβριζε, μαζί με τους αλληλέγγυους που άρχισαν να συρρέουν προς την ΛΚ 37.  Ηλικιωμένοι άνθρωποι έπρεπε να παρακαλέσουν επι ώρα τα γουρούνια με τα χακί για να τους αφήσουν να περάσουν να πάνε σπίτια τους, Είναι χαρακτηριστικό ότι μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας με προβλήματα και χειρουργημένα πόδια παρακάλαγε έναν μπατσο να την αφήσει να περάσει και εκείνος της έλεγε να κάνει το τετράγωνο γιατι εκτελεί εντολές. Μετά και την λεκτική παρέμβαση αλληλέγγυων και κατοίκων ο μπάτσος την άφησε τελικά τη γυναίκα να περάσει.

Αρχικά μάλιστα είχαν βούτηξε και έναν νεαρό που φώναζε συνθήματα (αργότερα αφέθηκε) ενώ αλλη μια προσαγωγή είχε έγινε νωρίτερα ένα τετράγωνο πιο μακριά στην Πατησίων. Μια ακόμη κοπέλα (πιθανότατα φωτορεπόρτερ) επίσης ένας από τους μπάτσους τη βουτηξε από τα μαλλιά.

Ένας ακόμη δημοσιογράφος βρέθηκε κολλημένος στους πάγκους της λαϊκής αγοράς  για έλεγχο και καταγραφή των στοιχείων του, ενώ ένας ακόμη δημοσιογράφος και ένας φωτορεπόρτερ παρεμποδίστηκαν να πλησιάσουν. Προσπαθούν να ελέγξουν το ρεπορτάζ και όλους όσους είναι στο δρόμο καταγράφοντας τις κτηνωδίες, τις βαρβαρότητες και τις βρωμιές της ελληνικής αστυνομίας τους.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων που καταδικάζει την  αστυνομική αυθαιρεσία, στα δικαστήρια για τη Βίλλα Αμαλίας εδώ : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1449817

Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι το κράτος μαζί με το «βαθύ κράτος» και οι μηχανισμοί του στο παρακράτος  επιδιώκουν να στείλουν ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και σε οποιον/α αντιστέκεται και αντιδρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι φασίστες. Ο Δένδιας και όχι μόνο. Πάει πιο μακριά η βαλίτσα Φτάνει μεχρι τον…πρωθυπουργό τους.

ΥΓ (1) Κατά τη διάρκεια της «εν εξελίξει αστυνομικής επιχείρησης της (Γ) Ελλάς προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα στο χώρο» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μπάτσοι από τη ΓΑΔΑ προς τα ΜΜΕξαπατησης στήθηκε παράλληλα και μια αλλη επιχείρηση παραπληροφόρησης και φημολογίας. «Δόθηκε εντολή από τους πρυτάνεις προς την αστυνομία να γίνει εισβολή στη ΛΚ37» ? Το ερώτημα αυτό άρχισε να πλανάται έξω από το χώρο του κτιρίου επι της Δροσοπούλου.  Ρε λές να έδωσαν το πράσινο φως οι πρυτάνεις? Ρε λές; Ολα λύθηκαν και ξεδιαλύθηκαν λίγο αργότερα. Κανείς πανεπιστημιακός, κανείς πρύτανης δεν είχε συναινέσει σε κατι τετειο, δεν είχε δώσει το οκ στους μπάτσους ή σε εισαγγελέα…που κατά την αστυνομική επιχείρηση και την «προσαγωγή» σικ !  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

ΥΓ (2) και αυτό για τους δημοσιοκάφρους και τα τσιράκια των αφεντικών που δεν παπαγαλίζουν μονο ότι τους λένε αλλά και στο όνομα της δικής τους αλήθειας γεννούν τέρατα από την κοιλιά τους, Κωθώνια αλήτες δημοσιοκάφροι https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1449808

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *