Παρέμβαση για την δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα από νεοναζί

 

Σήμερα το μεσημέρι, από τις 12 και για μιάμιση ώρα, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης πραγματοποιήσαμε μικροφωνική παρέμβαση με κείμενα & τρικάκια σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του 26χρονου μετανάστη από το Πακιστάν στα Πετράλωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Γενάρη από νεοναζί χρυσαυγίτες. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράσαμε 600 κείμενα και μιλήσαμε με αρκετό κόσμο για το συγκεκριμένο περιστατικό και όχι μόνο. Τα δύο κείμενα της παρέμβασης διαβάστηκαν πολλές φορές από το μικρόφωνο.

Από πολύ νωρίς, πέριξ του χώρου της παρέμβασης, είχαμε τους φρουρούς του νόμου να μας «προσέχουν διακριτικά». Ασφαλίτες κόβαν βόλτες στο πάνω μέρος της πλατείας, βανάκι της ασφάλειας (άσπρο renault trafic, γνωστών λοιπών στοιχείων) συνοδεία περιπολικού μπροστά στο δημαρχείο και φυσικά κάποιες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω κλούβα με ΜΑΤ στα αυτοαποκαλούμενα γραφεία των νεοναζί στην Πλ. Γιολδάση.

Λόγω του έκτακτου, σημαντικού και με άμεση ανάγκη για ανοιχτή δράση περιστατικού, το κάλεσμα για την παρέμβαση (χωρίς να έχει κολληθεί στην πόλη κάποια αφίσα) ανέβηκε μονάχα στο blog της συνέλευσης και μάλιστα μια μόλις μέρα πριν την πραγματοποίηση του. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σήμαινε πως η τοπική αστυνομία δεν θα είχε τον χρόνο να λάβει τα «ανάλογα μέτρα». Την στιγμή λοιπόν που μέλη της χρυσής αυγής δολοφονούν χωρίς καν την παραμικρή αφορμή μετανάστες, οι μπάτσοι φυλάνε τα «γραφεία» τους. Άλλωστε τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» που λέει και ο λαός. Και φυσικά η πάντα.. «διακριτική» παρουσία της αστυνομίας γύρω από την παρέμβαση μονάχα ως επιβεβαίωση του δίκαιου αγώνα μας μπορεί να εκληφθεί.

Και κάτι τελευταίο. Πόση ξεφτίλα μπορεί να συνεπάγετε για ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα» της τάξεως του 7% το γεγονός ότι καλεί με δημόσιες ανακοινώσεις του σε συγκεντρώσεις τύπου κοπή πίτας σε πόλεις όπως η «ακριτική και γαλανόλευκη» Φλώρινα και να μην δηλώνει το μέρος πραγματοποίησης αυτών παρά μονάχα να δίνει κινητό τηλέφωνο για «περισσότερες πληροφορίες»; Κλειστό club λιγοστών ακροδεξιών μελών ή μήπως η Φλώρινα δεν έχει επαρκή αστυνομία να τους προσέχει; Σε κάθε περίπτωση καλά κάνουν και λαμβάνουν τα μέτρα τους: μπορεί να τους πατήσει κανένας μετανάστης εργάτης (με ή χωρίς χαρτιά) με το ποδήλατο του και να τους προκαλέσει σοβαρές και μη ανατρέψιμες σωματικές και ψυχολογικές βλάβες…

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ – ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Ακολουθούν τα δυο κείμενα της παρέμβασης και μια μαρτυρία:

ΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

            Ξημερώματα Πέμπτης 17 Γενάρη 3:20 π.μ, Πετράλωνα, Αθήνα. Ένα 26χρονο παλικάρι από το Πακιστάν, ο Σαχτζάτ Λουκμάν, ξεκινά με το ποδήλατο του να πάει για δουλειά στο φούρνο που εργάζεται. Λίγα λεπτά αργότερα θα πέσει νεκρός. Ένας ακόμη μετανάστης θύμα μιας άνανδρης και εν ψυχρώ δολοφονικής επίθεσης από κάποιο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το οποίο αύτη την φορά αποτελείται από έναν 25χρονο άνεργο, σεσημασμένο για ληστείες, και έναν 28χρονο πυροσβέστη, Έλληνες πολίτες και οι δύο.

Οι φασίστες τον προσεγγίζουν πισώπλατα με μηχανάκι και αφού τον ρίχνουν από το ποδήλατο του επιτίθενται και τον μαχαιρώνουν στο στήθος. Όταν φτάνει το ΕΚΑΒ, ο μετανάστης είναι ήδη νεκρός. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες (που βγήκαν στα μπαλκόνια τους από τις φωνές) οι δυο δράστες φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα ενώ σκότωναν τον μετανάστη. Λίγο αργότερα, οι δυο δολοφόνοι συνελήφθησαν στο Σύνταγμα αφού αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού πήρε τον αριθμό κυκλοφορίας τους.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία με «διαρροές πληροφοριών» προς τα μ.μ.ε. επιχειρεί να αποκρύψει το ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος. Όμως γρήγορα έρχονται στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν κρύψει κάτω από τη σέλα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια τύπου πεταλούδας. Επιπλέον, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: τρία μαχαίρια τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα. Επίσης στην οικία του 24χρονου βρέθηκαν  προεκλογικά φυλλάδια της Νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με τίτλο «γιατί θα ψηφήσω Χρυσή Αυγή» μαζί με φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι οι δυο δολοφόνοι χρυσαυγίτες είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών. Αναζητώντας το επόμενο θύμα τους, κυκλοφορούσαν στα Πετράλωνα με καλυμμένες πινακίδες, με μαχαίρια και απλά “ενοχλήθηκαν” από κάποιον με ποδήλατο που όλως τυχαίως ήταν μετανάστης, σε έναν άδειο από κίνηση δρόμο. Συνεπώς τι πιο φυσικό από το να τον σκοτώσουν;

Μαρτυρία ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας λίγα λεπτά μετά:

“Χθες το βράδυ μετά τις 3, καθώς περνάγαμε με το αυτοκίνητό μας από την οδό Τριών Ιεραρχών, είδαμε μπροστά μας έναν άνθρωπο να κείτεται  δίπλα σε ένα σταθμευμένο φορτηγό.  Η πρώτη μας αίσθηση, καθώς είδαμε κάποιο κόσμο και ένα ποδήλατο πεσμένο στην άκρη του δρόμου, ήταν ότι τον χτύπησε κάποιος με αμάξι. Σταματήσαμε με σκοπό να βοηθήσουμε. Τότε τα 3-4 άτομα που βρίσκονταν εκεί μας ενημέρωσαν ότι είδαν τον άνθρωπο να προσπαθεί να περπατήσει και ξαφνικά να πέφτει κάτω. Ήταν καθιστός δίπλα στο φορτηγό, με σκυμμένη και γεμάτη αίματα την πλάτη. Κάποιος μας είπε ότι τον μαχαίρωσαν. Όταν έφτασαν 2 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ κόσμος από τα μπαλκόνια φώναζε ότι το έκαναν  δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ, περιγράφοντας και τα όποια χαρακτηριστικά διέκριναν. Εν τω μεταξύ είχε φτάσει και το ΕΚΑΒ που επιβεβαίωσε ότι ο μετανάστης είναι νεκρός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ρατσιστική δολοφονία. Και η προσπάθεια των αστυνομικών της ΔΙΑΣ να αποπροσανατολίσουν, λέγοντας ότι ο κόσμος είναι τρελός και κλέβει για το τίποτα, μόνο ως γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις καταθέσεις (;) των δραστών: ότι δηλαδή μαχαίρωσαν τον μετανάστη επειδή τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο!”

ΝΥΧΤΕΣ  ΦΑΣΙΣΜΟΥ

            Πριν καν παρέλθει ένα 24ωρο από τη δολοφονία του 26χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν από τους δυο αγνούς Έλληνες πατριώτες, ήρθε στο φως το ευκολονόητο: Ο ένας εκ των δραστών είχε στο σπίτι του φυλλάδια της Χρυσής Αυγής καθώς κι ένα μικρό οπλοστάσιο. Τη συνέχεια δεν είναι δύσκολο να τη φανταστεί κανείς. Ένα εμετικό γαϊτανάκι θα στηθεί πάνω από το πτώμα του άτυχου μετανάστη με τους φασίστες από τη μια να αντιπαραβάλλουν τα εγκλήματα από αλλοδαπούς στην Ελλάδα –λες κι ο εκάστοτε μετανάστης-θύμα ήταν επιβεβαιωμένα εγκληματίας και άρα άξιζε να θανατωθεί- και με την επίσημη Αριστερά από την άλλη να ωρύεται για τη ρατσιστική βία, μη επιζητώντας φυσικά τίποτα άλλο από μικροπολιτικά οφέλη.

Εννοείται πως το ρεφραίν των καθεστωτικών τηλε-μπάτσων των καναλιών θα είναι το «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Το πανηγυράκι θα κρατήσει κάνα δυο μέρες και μετά όλοι θα επανέλθουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς, με τους φασίστες να ψάχνουν το επόμενο θύμα και με τους Έλληνες πολίτες και τους μετανάστες να προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από συνθήκες κατοχής.

Σήμερα τους φασίστες τους «εμπόδιζε το ποδήλατο» του Πακιστανού μετανάστη και τον σκότωσαν. Αύριο θα τους τη σπάσει το «ποδήλατο» κάποιου αριστερού ή αναρχικού, κάποιου φοιτητή, κάποιου νεαρού ομοφυλόφιλου ή κάποιου απλήρωτου απεργού εργάτη. Δε θα αργήσει σιγά σιγά να τους εκνευρίζει οποιοδήποτε «ποδήλατο» κυκλοφορεί στο δρόμο, ελεύθερο και διαφορετικό, αυτόνομο κι όχι δικό τους. Και θα το εξαφανίσουν με τον ίδιο απλό και απάνθρωπο τρόπο, βαφτίζοντάς το με περισσή ευκολία «εχθρό της πατρίδας τους», μιας πατρίδας που χωρά μόνο αυτούς και κανέναν άλλο. Μιας πατρίδας που δειλή και ξεφτιλισμένη πλέον, αφήνει τον «Ξέρξη» να αλωνίζει και ξεσπά χωρίς οίκτο στους «είλωτες».

Γι’ αυτό αν κάτι πρέπει να γίνει, πριν να είναι πια πολύ αργά, είναι να βγάλουμε όλοι τα «ποδήλατά» μας στους δρόμους. Να τους εμποδίσουμε, να τους εκνευρίσουμε, να τους κάνουμε να νιώσουν ότι εκείνοι είναι οι ενοχλητικοί, ότι σε έναν κόσμο ελευθερίας και διαφορετικότητας εκείνοι είναι οι λαθραίοι. Να ζυγιαστούμε που έλεγε και η ποιήτρια… Μόνο τότε θα μας ανήκει ο δρόμος, μόνο τότε θα μας ανήκει η ζωή μας.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ – ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *