Έμεινε αμόλυντη η παλιά πόλη του Ναυπλίου

 

Χάρη στην επιμονή των ντόπιων αναρχικών και των αλληλέγγυων συντρόφων τους από το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ να παραμείνουν ακόμα και μόνοι τους στην πλατεία Καποδίστρια προκειμένου να μην αφήσουν τα ερπετά να διαδηλώσουν μπροστά από το δημαρχείο της Πρώτης Πρωτεύουσας, οι φασίστες δεν τόλμησαν να πλησιάσουν και από απόσταση «εκτός βολής», άφησαν τις βάρβαρες ιαχές τους.

Μετά το Άργος και στο Ναύπλιο η παρουσία του αναρχικού χώρου στα πολιτικά δρώμενα αρχίζει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Οι αναρχικοί της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού μετώπου Αργολίδας και ανέλαβαν την περιφρούρηση της εκδήλωσης καθώς και της πορείας μέσα στην πόλη μετά την απομάκρυνση των ασπόνδυλων. Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων και των επιχειρηματιών στην παλιά πόλη υποδέχτηκε με χειροκροτήματα την αντιφασιστική πορεία μέσα στην πόλη την ίδια ώρα που οι μαυροκόκκινες κυμάτιζαν για πρώτη φορά στο  ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

ΕΠΙΣΗΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ.

Πιό αναλυτικά:

Για ακόμα μια φορά,σε ακόμα μία πόλη αντιφασίστες με την δυναμική παρουσία αναρχικού χώρου χάλασαν την φιέστα που ετοίμαζαν μήνες τώρα τα θρασύδειλα.

Στην υποτιθέμενη πανστρατιά που ετοίμαζαν,τελικά δεν είδαμε(γιατί δεν έχουμε) σχεδόν κανένα ναυπλιώτη(2-3 γνωστά πιτσιρίκια κρύφτηκαν) παρά μόνο την γνωστή περιφερόμενη κουστωδία γουρουνιών που ακόλουθεί τον κλαψιδιάρη και τους άλλους παντού.Σύνολο γύρω στα 30 άτομα.Προσθέστε και άλλους 40 γραφικούς γέρους/γριές χριστιανοφασίστες(έχουμε τέτοια κατάλοιπα χουντικά) και ορίστε  τα χρυσαύγουλα της “αργολίδας”.

Ο γνωστός κλάψας-αφού φρόντιζε να υπενθυμίζει ότι οπλοφορεί με τα άλλα δύο βουλευτάκια(κορίνθου-θεσσαλονίκης)- πάλι κλαιγόταν στους μπάτσους για το δικαίωμά του να αρμενίζει όπου μπορεί και για την αδικία που γίνεται εις βάρους του.Αχαριστία βέβαια γιατί αυτή την φορά περπάτησαν και 200 μέτρα.

Η απάντηση μας ήταν λίγα μέτρα πιο δίπλα.

Με μικροφωνική στημένη από πολύ νωρίς,μοίρασμα κειμένων,κρέμασμα αρκετών πανό,συνθήματα και αρκετό πάθος,οριοθετήσαμε τον χώρο μας και αποφασίσαμε να περιμένουμε.Με ισχυρή περιφρούρηση από συντρόφους και έτοιμοι για όλα.Αρκετές ώρες,όσο χρειαστεί μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο…βανάκι.

Δεν ήρθαν να την πάρουν μόνο την άκουσαν-δυνατά- και προτίμησαν να ακούσουν τα μπατσο-αδέρφια τους και να φύγουν σχεδόν τρέχοντας.Μέσα σε 20 λεπτά είχαν γυρίσει στην τρύπα τους την κλειδαμπάρωσαν και εξαφανίστηκαν κιόλας.Αυτό ήταν.

Ακολούθησε πορεία  στην παλιά πόλη που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όπου κι αν περάσαμε.

ps:στους ελάχιστους αριστερούς και κυρίως τους πολύ “προβεβλημένους”,που το έβαλαν στα πόδια λίγο πριν….απλά δεν περιμέναμε τίποτα άλλο.Θα σας κρίνουν οι σύντροφοί σας που έμειναν.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Συμπληρωματικά

Τις προηγούμενες μέρες βγαίναμε στο Ναύπλιο και κάναμε αφισοκόληση και μοίρασμα προκύρηξης για τη συγκέντρωση του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας, την ίδια ώρα που οι ναζί θα έκαναν τα εγκαίνιά τους. Δεν τους πετύχαμε πουθενά, ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από την πόλη.

Όταν το Αντιφασιστικό ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα εγκαίνια, αμέσως μετά η ΧΑ ανακοίνωσε ότι έρχονται Κασιδιάρης και Παναγιώταρος και θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης! Η πρόκληση ήταν προφανής.

Γύρω στις 3 στη συγκέντρωση μας ήταν περίπου 150 άτομα.

Στις 4 ένας γαλονάς μπάτσος μας είπε ότι κατά τις 5 η ΧΑ θα κάνει πορεία στο κέντρο και “μας παρακαλεί” να φύγουμε για να μη γίνουν επεισόδια. Η απάντηση ήρθε αμέσως από έναν σύντροφο: “Δηλαδή αν ανακοινώναμε εμείς ότι θα κάνουμε πορεία προς τα γραφεία τους, θα πήγαινες να τους πεις να φύγουνε για να μη γίνουν επεισόδια?”

Αμέσως φάνηκε ότι η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου ήταν να μείνουμε στην πλατεία και να μην αφήσουμε τη ΧΑ να κάνει ανενόχλητη παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Υπήρξε και μια μειοψηφική άποψη που έλεγε να φύγουμε με πορεία και μετά να διαλυθούμε. Φήμες διάφορες κυκλοφορούσαν ότι έρχονται 300 άτομα να μας λιώσουν, ότι έχουν έρθει 3 πούλμαν από Αθήνα, ότι οι μπάτσοι δεν θα επέμβουν, κλπ κλπ.

Αν υποχωρούσαμε και φεύγαμε θα αφήναμε το κέντρο στη ΧΑ. Όμως μείναμε με αποφασιστικότητα και τους αφήσαμε έξω από το κέντρο της πόλης! Την πορεία τους την είδαν μόνο οι γάτες και τα περιστέρια!

Τελικά κάποια στιγμή είδαμε πίσω από μια σειρά ΜΑΤάδων, 60 περίπου άτομα σύνολο – μαζί με τον Κασιδιάρη και τους Αθηναίους και Κορίνθιους (γιατί ο Παναγιώταρος δεν μας έκανε την τιμή) , να φεύγουν προς τα πίσω με βήμα γοργό, χωρίς να βγάλουν μιλιά, κάτω από τα δυναμικά συνθήματα και το άγριο κράξιμο των αντιφασιστών.

Η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο ήταν δυναμική, με την αίσθηση της νίκης. Πολύς κόσμος από μαγαζιά και σπίτια μας χειροκροτούσε!

Όντως, ο αναρχικός χώρος, που ήρθε αποφασισμένος και έτοιμος να μην αφήσει τα γουρούνια να πατήσουν το κέντρο της πόλης και να υπερασπιστεί τη συγκέντρωση, είχε πρωτεύοντα ρόλο και φάνηκε πρώτη φορά τόσο έντονα στην περιοχή.

Καταγγελίες:

1) Τραμπούκισαν κόσμο της γειτονιάς, αφού πριν τα εγκαίνια έκαναν face control ποιος θα περνάει στη γειτονιά!  Όποιος τολμούσε να πει κάτι έτρωγε χυδαία βρισίδια και έλεγαν στον κόσμο να πάρει το αμάξι του από την πλατεία και να το απομακρύνει γιατί θα κάνουν εγκαίνια! Όταν κάποιος τους είπε “όχι δεν το παίρνω”, η απάντηση ήταν “θα στο σπάσουμε”. Βέβαια, στην παρατήρηση “για ακούμπησέ το να σε δω”  το ασπόνδυλο έκανε στροφή και την κοπάνησε!

2) Στο ισόγειο του διόροφου που είναι τα γραφεία τους μένει μια οικογένεια Αλβανών. Τους πέταξαν λοιπόν έξω από το σπίτι πριν τα εγκαίνια και τους είπαν ότι μπορουν να ξανάρθουν όταν τελειώσει η ΧΑ!

Τελικό συμπέρασμα: Τον ήπιαν και στο Ναύπλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *