ΕΛ.ΑΣ και λοιπές φασιστικές οργανώσεις

 

Οι μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και που πέφτουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων και τις καταγγέλλουν θα απελαύνονται…

Ιδού και η σχετική ανακοίνωση και ένα σχόλιο:

Την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων και υπηρεσιών που θα ασχολούνται με περιστατικά ρατσιστικής βίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Επίσης από τη Δευτέρα έχει ενεργοποιηθεί ο 5ψήφιος αριθμός 11414 όπου μπορούν να γίνονται καταγγελίες σχετικά με επιθέσεις που έχουν δεχθεί μετανάστες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η καταγγελία μπορεί να είναι ανώνυμη ή από τρίτο πρόσωπο και όχι αυτό που έπεσε θύμα και στη συνέχεια θα διερευνηθεί. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία του καταγγέλλοντος. Επίσης η καταγγελία ή μήνυση μπορεί να γίνει και απευθείας στις υπηρεσίες που έχουν συσταθεί.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, όπως σημείωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο μετανάστης που έχει πέσει θύμα επίθεσης θα πρέπει να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πάντως, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου κάθε φορά περιστατικού, εάν προκύπτει ότι το θύμα δεν έχει άδεια παραμονής ή εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος παράνομος μετανάστης και θα ακολουθείται η διαδικασία κράτησης και απέλασης του.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννόπουλος «δεν θα δίδεται μια μορφής ασυλία» σε όσους λαθρομετανάστες καταγγείλουν τέτοια περιστατικά, γιατί θα προχωρούν όλοι σε τέτοιες αναφορές, επιδιώκοντας βασικά να αποκτήσουν άδεια παραμονής».

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος επεσήμανε, πάντως, ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί «οργανωμένα, συστηματικά, αποφασιστικά και άμεσα», εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να μην μακροημερεύσουν οι υπηρεσίες που δημιουργούνται σε όλη τη χώρα, καθώς το τέλος της λειτουργίας τους θα σημαίνει την εξάλειψη των φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Όπως είπε «οι ελάχιστοι που πρεσβεύουν αυτές τις συμπεριφορές, δεν έχουν θέση μεταξύ μας και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., εφόσον από την διερεύνηση μιας υπόθεσης προκύπτει πως υπήρχαν ρατσιστικά κίνητρα θα ζητείται η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των εμπλεκομένων, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα να καταγγελθούν ενδεχομένως και άλλες επιθέσεις από θύματα που θα τους αναγνωρίσουν.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση εάν το πρόσφατο έγκλημα στα Πετράλωνα με θύμα τον νεαρό υπήκοο Πακιστάν έχει ρατσιστικό υπόβαθρο, λέγοντας πως «η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση και δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή κίνητρα των δραστών».

Τις νέες υπηρεσίες στελεχώνουν περίπου 200 αστυνομικοί ωστόσο ερωτηθείς σχετικά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ απάντησε πως «η εξειδικευμένη εκπαίδευση τους πάνω στο αντικείμενο γίνεται σταδιακά».

 

Από πού να ξεκινήσει και τι να πρώτο πει κανείς σχετικά με την πιο πάνω εξαγγελία…

Πόση υποκρισία, ψέμα και στάχτη στα μάτια μας. Λες και χρειάζεται ειδικό σώμα για τα αυτονόητα. Ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ του κράτους για τον εφησυχασμό των «ανθρωπιστικών ευαισθησιών» κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα ένα «κενό χαρτί» στο άδειο τραπέζι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας δημοκρατικής χώρας-μέλους της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε.

Μας πληροφορούν λοιπόν πως, τάχα μου δήθεν, θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα και οι φωτογραφίες των ρατσιστών. Μόνο που στην περίπτωση των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη, πριν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα, κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί «η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση και δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή κίνητρα των δραστών». Δηλαδή αν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ρατσιστικό έγκλημα για την ΕΛ.ΑΣ. τότε ποιο είναι; Τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να θεωρηθεί ένα έγκλημα ρατσιστικό; Μήπως δεν υπάρχουν γείτονες-μάρτυρες που δηλώσαν πως την ώρα που οι 2 νεοναζί σκότωναν τον μετανάστη φώναζαν τα γνωστά ρατσιστικά-εμετικά συνθήματα της Χ.Α; Μήπως δεν βρέθηκαν τόσα μαχαίρια και άλλα φονικά αντικείμενα, ανάμεσα σε προεκλογικό υλικό της Χ.Α., στα σπίτια των δραστών, πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι επρόκειτο για άτομα οργανωμένα σε δολοφονικά τάγματα εφόδου;

Αλλά η ουσία της νέας αυτής εξαγγελίας βρίσκεται στο κομμάτι του παραπάνω κειμένου που αναφέρει πως «ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου κάθε φορά περιστατικού, εάν προκύπτει ότι το θύμα δεν έχει άδεια παραμονής ή εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος παράνομος μετανάστης και θα ακολουθείται η διαδικασία κράτησης και απέλασης του».

(…!!!?)

Ποίος μετανάστης ή πρόσφυγας θα καταγγείλει επίθεση εναντίον του όταν θα ξέρει πως αυτό θα σημαίνει αυτόματος και απέλαση από την χώρα; Ακόμη όμως και αν τελικά αποφασίσει να καταγγείλει την επίθεση δεν θα μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο, οπότε και οι θύτες θα μπορούν πολύ εύκολα να αθωωθούν και να συνεχίσουν ανενόχλητοι το ρατσιστικό-δολοφονικό τους έργο. Το γελοίο σκεπτικό πώς «δεν θα δίδεται μια μορφής ασυλία» σε όσους λαθρομετανάστες καταγγείλουν τέτοια περιστατικά, γιατί θα προχωρούν όλοι σε τέτοιες αναφορές, επιδιώκοντας βασικά να αποκτήσουν άδεια παραμονής» μονάχα στο δαιμόνιο του νεοέλληνα μικροαστού τύπου «εγώ θα την βολέψω!» παραπέμπει.

Εν κατακλείδι, η  ουσία αυτής της νέας εξαγγελίας είναι πως το κράτος «οργανωμένα, συστηματικά, αποφασιστικά και άμεσα» κουκουλώνει και προστατεύει τους φασίστες.

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά, τα χέρια των νεοναζί φτάνουν εκεί που τα χέρια των μπάτσων δεν μπορούν να φτάσουν…

τουρκόσπορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *