Επίθεση σε μετανάστες από το Πακιστάν χθες στη Λάρισα

 

Χθες 24/1 αργά το απόγευμα στη Λάρισα, αγέλη αποτελούμενη από περίπου 15 δειλούς φασίστες, πραγματοποίησαν απρόκλητη δολοφονική επίθεση σε Μίνι Μάρκετ Πακιστανών κοντά στο Α.Τ.Α . με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας Πακιστανός μετανάστης να νοσηλεύετε στο νοσοκομείο Λάρισας. Λίγο μετά το συμβάν, έγιναν 3 συλλήψεις και 8 προσαγωγές, ενώ από μπάτσους και τοπικά μ.μ.ε. γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης και υποβάθμισης της ρατσιστικής επίθεσης.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο της τοπικής εφημερίδας “Ελευθερία”

Ροπαλοφόροι κατά Πακιστανών στη Λάρισα

Επίθεση σε στέκι μεταναστών και συγκεκριμένα σε «μίνι μάρκετ» επί της συμβολής των οδών Αιόλου και Σεφέρη, πραγματοποίησε, χθες στις 8.30 το βράδυ, ομάδα 15 έως 20 περίπου νεαρών ανδρών.

Οι δράστες της επίθεσης φορώντας μπουφάν, κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα όρμησαν μαινόμενοι κατά της παρέας των Πακιστανών, ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς, ο οποίος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και του έκαναν ράμματα.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί της Α.Δ. Λάρισας όπου και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα τα οποία και προσήχθησαν για τη σχετική προανάκριση. Στην Αστυνομική Διεύθυνση κλήθηκαν επίσης και αλλοδαποί προκειμένου να γίνει αναγνώριση των δραστών της επίθεσης. Μόλις το τραγικό, για τα δεδομένα της Λάρισας, περιστατικό έγινε γνωστό κατέφθασανέξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης προς συμπαράσταση των θυμάτων αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας. Η προανάκριση διήρκησε ως αργά το βράδυ.

Ν Ε Ω Τ Ε Ρ Η      Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Τελευταια ενημερωση απο Λαρισα για την χθεσινη ρατσιστικη επιθεση 15-20 φασιστων νεαρης ηλικιας (18-20) σε Πακιστανικο μινι μαρκετ και σε Πακιστανους με ροπαλα και ξυλα φωναζοντας παραλληλα συνθηματα υπερ της χρυσης Αυγης και κατα των μεταναστων. Απο την επιθεση τραυματιστηκαν αρκετοι Πακιστανοι ενω ενας απο αυτους χρειασθηκε να νοσηλευτει και να του γινουν ραματα… Προσηχθηκαν 11 αφεθηκαν οι τεσσερεις ελευθεροι και κρατουνται 7 απο τους δραστες οι οποιοι αναγνωρισθηκαν, ενω προσηχθησαν και 3 απο τα θυματα. Εξω απο το τμημα βρεθηκαν μελη της αντιρατσιστικης πρωτοβουλιας Λαρισας και μεταναστες απο το Πακισταν, ο Προεδρος και μελη της Διοικησης του Εργατικου Κεντρου, ο γραμματεας και μελη του Συριζα. Η αστυνομια αρνειται να προχωρησει σε ερευνες σε σπιτια και προσπαθει να υποβαθμισει το γεγονος. Αυτη την στιγμη συνεχιζεται η προανακριση.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ PARATOD@S (ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ 4)

Γυρω στις 12 σημερα,οπου περνουν απο Εισαγγελεα οι συλληφθεντες, συγκεντρωση εξω απο τα δικαστηρια Λαρισας….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *