Νέα μαρτυρία για την δολοφονική επίθεση των ΔΙΑΣ

 

Νέα μαρτυρία 23χρονου

Το απόγευμα της Πέμπτης εμφανίστηκε στο νοσοκομείο στη μητέρα του ενός αγοριού ο 23χρονος Γ.Α. από τις Δαφνές.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε στο σημείο του τροχαίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου το βράδυ της Τετάρτης.

“Βρισκόμουν εκεί απέναντι όταν άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα το μηχανάκι του Σπύρου πεσμένο από κάτω…

Τα παιδιά ήταν πεσμένα λίγο πιο πέρα, σε μία απόσταση 3 περίπου μέτρων μεταξύ τους. Ο Σπύρος ήταν πεσμένος ανάσκελα και σπαρταρούσε ενώ ο Γιώργος ήταν μπρούμυτα και δεν κουνιότανε καθόλου.

Η αστυνομία δε μας άφησε καθόλου να πλησιάσουμε. Στην αρχή ήταν 5 -6 αστυνομικοί αλλά μετά ήρθαν πολλοί. Περιπολικά, μηχανές …χαμός.

Πλησίασα το μηχανάκι και μία αστυνομικός δε με άφησε. Κρατούσε κάτι χαρτιά και με ρώτησε αν γνωρίζω την πινακίδα. Η πινακίδα ήταν βιδωμένη πάνω στο φτερό της μηχανής. Της είπα ναι.. είναι της μηχανής του Σπύρου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συγκλονιστική περιγραφή του 23χρονου ωστόσο φαίνεται να ανατρέπει κάποια δεδομένα όπως αυτό που λέει ότι το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που λέει και ο πατέρας του 19χρονου αγοριού από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε ότι το αγόρι του χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Ο 23χρονος αυτόπτης μάρτυρας πάντως φαίνεται ότι ήταν αυτός που ενημέρωσε την αδερφή του 19χρονου τραυματία και τον πατέρα του που έτρεξαν στο σημείο του τροχαίου.

Κρίσιμες ώρες για τους νεαρούς

Στο μεταξύ ένα δύσκολο 24ωρο πέρασαν οι οικογένειες των δυο νεαρών που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με την πτώση τους στο οδόστρωμα.

Οι ώρες που περνούν σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας τους με το  αισιόδοξο στοιχείο να είναι ότι για την ώρα είναι αιμοδυναμικά σταθεροί.

Στο πλευρό των οικογενειών βρίσκονται συγγενείς και φίλοι των δυο παιδιών με τα ερωτηματικά να πληθαίνουν για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

“Εγώ ξέρω ότι το παιδί μου και το άλλο παιδί χαροπαλεύουν αυτή την ώρα στην εντατική. Θα σώσει η αστυνομία το παιδί μου τώρα;” ανέφερε μιλώντας στα ΜΜΕ η μητέρα του 19χρονου νεαρού, ενώ σημείωσε πως τα παιδιά δεν ήταν εγκληματίες.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να βρεθούν στις 11 το πρωί οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν για τη μοιραία καταδίωξη που κόστισε τον βαρύ τραυματισμό δυο εφήβων το βράδυ της Τετάρτης στην παραλιακή λεωφόρο.

Οι δυο αστυνομικοί, προσήχθησαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συνάδελφοι και φίλοι των δυο αστυνομικών σε ένδειξη συμπαράστασης, με την υπόθεση να έχει προκαλέσει αναβρασμό τους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και το Αρχηγείο να έχει διατάξει ήδη την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της την μαρτυρία μιας νεαρής κοπέλας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και η οποία υποστήριξε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να κλωτσά το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δυο νεαροί.

πηγή: news 247

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *