Σε μια δικη με «προαποφασισμενο» αποτελεσμα…

 

…ποινες φυλακισης 1 ετους  με τριετη αναστολη ακουσαν οι 5 απο τους 6 συληφθεντες φοιτητες στη Κοζανη για την κατηγορια ‘αντιστασης κατα της αρχης’.Ο εκτος που κατηγορουνταν για ‘απειλη’ αθωωθηκε.
Σε μια δικη που εξελιχθηκε με ενα σωρο ανακριβιες και ψευτικες κατασκευασμενες καταθεσεις των μπατσων που συμετειχαν στο σκηνικο,ευλογο να αναρωτιεται οποιος εζησε απο κοντα ολα αυτα πως μπορει να ειχε τετοιο δικαστικο αποτελεσμα..
Η αποφαση ειναι ξεκαθαρη στα ματια μας.Συγκαταθεση σε καθε κατασταλτικο μορφωμα της χουντικης κυβερνησης ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ και των φιλων τους(T.V-Νεοναζι).
Θα μπορουσε να ισχυριστει καποιος οτι το συγκεκριμενο γεγονος της «διαμαχης» φοιτητων-μπατσων δεν εντασετε σε πολιτικες και τακτικες φιμωσης ενος ευρυτερου κλιματος τρομοκρατιας απο τους κυβερνωντες και οσους συνεργαζονται,εναντια στους απο κατω.οτι το συμβαν ηταν τυχαιο.’’καπου καπως καποτε στην Κοζανη’’.και ισως να ειχε αληθοφανη στοιχεια να στηριχτει.οι μπατσοι δεν την επεσαν σε μια εργατικη δραση,σε μια αντιφασιστικη δραση,σε μια αναρχικη δραση,δεν την επεσαν σε καποιο αντιεραρχικο πολιτικο ενχειρημα που αγωνιζετε για δικαιοσυνη,αξιοπρεπεια,ισοτητα!την επεσαν απλα σε μια παρεα φοιτητων.
Στα δικα μου ματια η αληθεια φανταζει ξεκαθαρη!το μηνημα απο την χουντικη κυβερνηση φανταζει ξεκαθαρο.ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.οπου συνανταμε συμπεριφορες αλληλεγγυης,ισοτητας,αγωνιστικοτητας,αξιοπρεπειας θα τις τσακιζουμε.Στη βολτα σου σε ενα πεζοδρομο,στη δουλεια σου,στη γειτονια σου,στις σπουδες σου,στο σπιτι σου..Παντου!
Ειναι βεβαια γελασμενοι και παραμυθιασμενοι αν πιστευουν οτι το παθος για ισοτητα,αξιοπρεπεια,ελευθερια μπορει να κατασταλει και να φυλακιστει!δεν μπορουν καν να κατανοησουν το γιατι!δεν εχουν νιωσει ποτε πως ειναι να εχεις ανθρωπια,να κυλαει το αιμα στις φλεβες σου,να εισαι ζωντανος!!!


Ενας ταξιτζης,καθως με πηγαινε προς τα δικαστηρια το πρωι,αναρωτηθηκε προς εμενα πως γινετε να μας εχουν πιει το αιμα και να μην αντιδρουμε,να μην κανουμε κατι,να μην βγαινει ο κοσμος στους δρομους..Ειμουν αγουροξυπνημενος και με λιγες ωρες υπνο για να μπορεσω να απαντησω εκεινη την στιγμη..Αυτο που θα απανταγα παντος ειναι οτι εγω βλεπω οτι ειμαστε πολλοι αυτοι που δεν ησυχαζουμε,που διεκδικουμε,που αγωνιζομαστε.και οτι οσο περναει ο καιρος γινομαστε περισσοτεροι και περισσοτεροι και περισσοτεροι και περισσοτεροι…
Υ.Γ  Η ενωση Αστυνομικων Υπαλληλων Κοζανης εβγαλε ανακοινωση που προειδοποιει με μηνησεις οποιον εβγαλε ψηφισμα αλληλεγγυης υπερ των συληφθεντων και προσβαλει την δηθεν εγκυροτητα της θεσης τους και των καταθεσεων τους.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!τελικα κανουν καλα τη δουλεια τους αυτοι οι καλοι αστυνομικοι.ειχα αρχισει να ανυσηχω.ειχαν μερες να προσπαθησουν να φοβησουν καποιον!
Θα δανειστω και μια τοποθετηση ενος συντροφου:

Μα τι καλή, δίκαιη κι αμερόληπτη αστυνομία έχουμε εδώ στην Κοζάνη! Όταν καίγεται ένας κάδος τρέχει να σβήσει φωτιές (ανάβοντας φυσικά άλλες). Όταν καίγονται τα πνευμόνια ενός ολόκληρου πληθυσμού από τα φουγάρα και τα ορυχεία της ΔΕΗ, σφυρίζει αδιάφορη ή δηλώνει αδυναμία επέμβασης. Εκεί δεν υπάρχουν αυτόφωρα ούτε προβλεπόμενες ρήτρες διενέργειας ελέγχων και προσαγωγών. Εκεί δεν διακυβεύεται η ασφάλεια του πολίτη. Εκεί δεν πλήττεται το δικαίωμα στη ζωή. Αλλά δεν πειράζει, εξάλλου οι ανακοινώσεις αυτές είναι το νέο κόλπο του υπουργείου, επικοινωνιακά δηλαδή τεχνάσματα εκεί που αμφισβητείται η αξιοπιστία και η λειτουργία ενός μηχανισμού καταστολής με δημοκρατικά προσχήματα. Επειδή λοιπόν «η αστυνομία δεν κρίνει πολιτικές πεποιθήσεις αλλά πράξεις» ας μας εξηγήσει γιατί εξέδωσε μια πολιτική ανακοίνωση για κάποιες κατά τα άλλα πράξεις; Ας μη γελιόμαστε λοιπόν. Ο νέος κατασταλτικός σχεδιασμός προϋποθέτει και μαστίγιο και επικοινωνιακό show από τας αρχάς. Είναι στοίχημα λοιπόν αν θα αφήσουμε όλοι εμείς οι διαφορετικοί, οι αγωνιζόμενοι και οι καταπιεσμένοι, αυτούς τους κρετίνους, τους υπηρέτες του άδικου και της κρατικής βίας, να αλωνίζουν στις ζωές μας, με όλους τους τρόπους. Η ευφυΐα μας να γίνει ο επιθανάτιος ρόγχος της εξουσίας.

Ευχαριστιες σε καθε κινηση αλληλεγγυης!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!!!!

Ενας απο τους συληφθεντες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *