Κράτος και παρακράτος δολοφονούν – Πορεία

Στις 1 Φλεβάρη, μετά από καταδίωξη της δημοτικής αστυνομίας μεταναστών μικροπωλητών που βρίσκονταν στο Θησείο, πάνω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, οι δημοτόμπατσοι εγκλωβίζουν έναν από αυτούς και στην προσπάθειά τους να του πάρουν την πραμάτεια του, ο μετανάστης βρίσκεται στις γραμμές του τρένου, πέφτοντας από  ύψος 7 μέτρων όπου και πεθαίνει ακαριαία. Πρόκειται για τον BABAKAR NDIAYE, 38 ετών από τη Σενεγάλη.

Ήταν η δεύτερη δολοφονία μετανάστη μέσα σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων, καθώς είχε προηγηθεί στις 17 Ιανουαρίου στα Πετράλωνα αυτή του Saxtzat Loukman, πακιστανού εργάτη που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες.

Η δολοφονία του Babacar ήταν ευθεία συνέπεια της πολιτικής του Δήμ(ι)ου Αθηναίων. Όχι μόνο γιατί οι δολοφόνοι ήταν δημοτόμπατσοι, αλλά γιατί είναι ευθεία συνέπεια της πολιτικής του Καμίνη για την «καθαρή Αθήνα»: μια πόλη εκκαθαρισμένη από κάθε πηγή ζωής και δημιουργίας, χωρίς μετανάστες, χωρίς καταλήψεις, γεμάτη μπάτσους, παραδομένη στα χέρια και την πολιτική των φασιστών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Babacar ήταν ένας από τους μετανάστες μικροπωλητές της ΑΣΟΕΕ που το τελευταίο διάστημα, και μετά τις ανηλεείς επιθέσεις των μπάτσων στη σχολή τον τελευταίο 1,5 χρόνο, προσπαθούσε να βρει μια γωνία της πόλης για να βγάλει ένα γλισχρό μεροκάματο.

Η μηχανή του θανάτου δεν στοχοποιεί βέβαια μόνο μετανάστες, αλλά τις ζωές όλων μας. Γιατί η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης, αφορά εμάς και όχι κάποιους άλλους. Γιατί οι αγώνες συνδέονται και είναι η αλληλεγγύη το νήμα που τους ενώνει. Γιατί ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τον φασισμό κάθε είδους -του Καμίνη, της τρόικας, της κυβέρνησης, της Χρυσής Αυγής.

κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών

Πορεία

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, 17.00, Θησείο

συνέλευση πλ. Βικτωρίας

ακολουθεί η αφίσα της πορείας:

posterjhql4a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *