Ποδόσφαιρο και νεοναζιστικό… life style

 

katidis

Γιώργος Κατίδης / ΑΕΚ-Βέροια

Ο διαιτητής σφύριζε τη λήξη, η ΑΕΚ πανηγύριζε μία σπουδαία νίκη (2-1) επί της Βέροιας και στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν έβλεπες χαμόγελα. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Γιώργος Κατίδης είχε πανηγυρίσει ναζιστικά -αγνοώντας, όπως ο ίδιος είπε, τη σημασία αυτής της κίνησης- και άπαντες είχαν ξενερώσει.

Χαρακτηριστική η εικόνα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ομάδας έκανε έντονες παρατηρήσεις στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του λάθους του.

“Τι έκανες, ρε μ@λ@κ@! Τόσοι πανηγυρισμοί υπάρχουν, αυτό βρήκες να κάνεις; Μας ξενέρωσες”, ήταν μερικά από τα λόγια που ακούστηκαν, με τον Κατίδη να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έκανε μετά το γκολ που πέτυχε. Μόλις του εξήγησαν τη σημασία του ναζιστικού χαιρετισμού, ξέσπασε σε λυγμούς: “Ειλικρινά, δεν ήξερα. Τώρα το έμαθα! Εγώ το έκανα για να ξεσηκώσω τους οπαδούς μας”.

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του Γιώργου Μαυρωτά, του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής Πόλο με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που γράφει ότι “τουλάχιστον στον χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλλα, να μείνει λεκές στην ιστορία”.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο διεθνής άσος της Μονακό, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας: “Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α ρε Ελλαδίτσα κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας”.

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ Εβαλντ Λίνεν ο οποίος επιχείρησε να καλύψει, χωρίς να εκτεθεί, τον Γιώργο Κατίδη.

Αναλυτικά είπε: “Για να αποφύγετε την ερώτηση σχετικά με την κίνηση του Κατίδη γιατί ξέρω ότι αυτό θέλετε να με ρωτήσετε, θέλω να σας πω με όλο το σέβασμο προς τον “Κατ” ότι δεν έχει γαμ…η ιδέα από πολιτική. Είναι ένα νέο παιδί, που πιθανότατα να είδε μια κίνηση στο ίντερνετ ή κάπου αλλού και να την έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει τι σημαίνει.

Είμαι πάνω από 100% σίγουρος ότι ο Γιώργος δεν γνώριζε αυτό που έκανε. Για αυτό, λοιπόν, μην τον κατηγορήσετε για την κίνηση αυτή. Σίγουρα μπορεί να κατηγορηθεί για άγνοια, αλλά όχι για μια κίνηση την οποία γνώριζε.

Ήταν στα αποδυτήρια και έκλαιγε, βλέποντας στα ΜΜΕ την αναταραχή που προκάλεσε με τον πανηγυρισμό αυτόν και για τον οποίο έλεγε ότι δεν ήθελε οι υπόλοιποι να το εκλάβουν με αυτή την έννοια.

Είναι νέος (20 ετών) και χρειάζεται προστασία, πρέπει να τον προστατεύσουμε. Δεν έχει ιδέα από πολιτική, όπως και πολλά ακόμη παιδιά. Και για αυτό δεν πρέπει να τον καταδικάσουμε. Άλλωστε, γνωρίζοντας ένας ποδοσφαιριστής της δικής μου ομάδας, το δικό μου παρελθόν, γνωρίζοντας από που είμαι και ποιας πολιτικής πεποίθησης είμαι και το που ανήκω, μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε αυτομάτως ότι θα ήταν και το τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Κατίδη και για αυτό είμαι πάνω από 100% σίγουρος”.

Paulo Di Canio Nazi Salute

paolo_di_canio1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *