Ανακοίνωση της ομάδας Kaius Sparilus για την σύλληψη του Μ.Εξίογλου

 

bioantimilitar

via: Kaius Sparilus

Σήμερα, 18 Απριλίου, συνελήφθη κάτω από το σπίτι του ο Μένιος Εξίογλου την ώρα που ξεκινούσε για τη δουλειά του. Η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του αυτόφωρου για το αδίκημα της ανυποταξίας. Αρχικά προσήχθη στο Α.Τ  Άνω πόλης, το μεσημέρι μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΘ και αύριο ξεκινάει η μεταγωγή του στην Αθήνα όπου και θα περάσει απο την εισαγγελία. Και όλα αυτά ενώ στις 18 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 4 μήνες με ένα χρόνο αναστολή με την ίδια κατηγορία από το στρατοδικείο της Λάρισας.

Η επιθετική  και εκδικητική πολιτική που τον τελευταίο καιρό εξαπολύεται εις βάρος των αρνητών στράτευσης επιβεβαιώνεται άλλη μία φορά. Η επιλογή της άρνησης στράτευσης θεωρείται διαρκές αδίκημα και με αφορμή αυτή την νομική «ανωμαλία»  οποιοδήποτε ανυπότακτος, ακόμα και αν έχει καταδικαστεί προηγουμένως για το αδίκημα της ανυποταξίας, μπορεί να κινηθεί οποτεδήποτε η διαδικασία του αυτόφωρου και να ξαναδικαστεί (οπότε και να ξανακαταδικαστεί). Η τρομοκρατία τους δεν μας πιάνει. Απαντούμε στις κατασταλτικές τους πιέσεις συλλογικά και δυναμικά.

Όπως και ο ίδιος είχε γράψει μαζί με άλλους συντρόφους στη συλλογική δήλωση άρνησης στράτευσης τον Μάιο του 2010: «Να μιλήσουμε ξεκάθαρα για κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης (σκεπτόμενοι διαρκώς την κατάργηση του στρατού ως τέτοιου), αρνούμενοι μαζί με αυτήν κάθε δικαίωμα του στρατού και του κράτους να μας την επιβάλλουν. Να κάνουμε σαφές και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά μας στην συνειδητή και «στρατευμένη» προσφορά του χρόνου, της διάθεσης, της γνώσης και της κάθε ικανότητάς μας στις κοινωνικές δράσεις και τα κοινωνικά πεδία που ιεραρχούμε υψηλότερα και στις οποίες γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε υδροκέφαλο μηχανισμό πως μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερο».

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από: http://eagainst.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *