ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑ: Oι σπόροι είναι δικοί μας ρε!

 

Διεθνής διαμαρτυρία για την προστασία των σπόρων.

«Όχι» στον έλεγχο τροφής και σπόρων από πολυεθνικές.

Έλεος

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
22.05.2013

Όπως λέει κι εκείνο το σύνθημα, «τα δέντρα δεν ανήκουν σε κανέναν, οι καρποί ανήκουν σε όλους». Και οι σπόροι το ίδιο, οι παραδοσιακοί, που αλλάζουν χέρια και όχι μόνο αναπαράγουν τη γήινη ζωή, αλλά και την υγεία μας.

Στις 25 Μαΐου, ακτιβιστές από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις φωνές τους. Πάνω από 350 πόλεις από όλες τις ηπείρους λένε ένα μεγάλο όχι στη Monsanto και τον έλεγχο της τροφής και των σπόρων από τις πολυεθνικές. Αφορμή η πρόσφατη ψήφιση νόμου, που δεν επιτρέπει στα δικαστήρια να απαγορεύσουν την πώληση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων.

Ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις παγκοσμίως κατηγορούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως επιδοτεί την εταιρεία με τεράστια χρηματικά ποσά, τη στιγμή που οι αγρότες των οργανικών προϊόντων και οι μικροκαλλιεργητές παλεύουν για να επιβιώσουν, ενώ οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι τρώνε.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν να ενισχυθούν οι έρευνες για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων σπόρων τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των καταναλωτών.

Η Monsanto κατασκευάζει την πλειοψηφία των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως. Η γενετική μηχανική της συνδέεται άμεσα με την απώλεια της βιοποικιλότητας, την περιβαλλοντική καταστροφή και με πληθώρα κινδύνων για την υγεία, όπως ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, στειρότητα και γενετικές ανωμαλίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κινητοποιήσεις, μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

πηγή: doctv.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *