Βέροια: Πορεία αλληλεγγύης για τον Κ. Σακκά, απεργό πείνας απο 4/6

 

Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό

απεργό πείνας απο 4/6, Κώστα Σακκά,

πλατεία δημαρχείου, 12:00. 

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας το Σάββατο 29/6. Συγκέντρωση 12 μμ στην πλατεία Δημαρχείου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Την ώρα που το παγκόσμιο καθεστώς κυριαρχίας έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις εξεγέρσεις να γίνονται συχνό φαινόμενο σε πολλές γωνιές του πλανήτη, στην Ελλάδα βλέπουμε το ¨περίφημο¨ δόγμα μηδενικής ανοχής να εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Μια κοινωνία που φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει, όταν έχει μπροστά της το κράτος και τα όργανα του (μπάτσους, δικαστικούς, μμε και τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες-ρουφιάνους της χρυσής αυγής), να συνεργάζονται με τέλεια αρμονία με σκοπό να καταστείλουν και να φιμώσουν μέχρι και την τελευταία φωνή αντίστασης προς όφελος των αφεντικών τους. Με συνεχείς επιθέσεις σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα αιώνων που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν τους εργαζόμενους (απαγορεύσεις απεργιών, επιτάξεις εργαζομένων πολλές φορές και με βίαιες μεθόδους). Με επιθέσεις στα ¨κατώτερα¨ στρώματα της κοινωνίας στα περιθωριοποιημένα και στα εξαθλιωμένα κομμάτια της και γενικά σε όποιον αυτοί θεωρούν εμπόδιο ενάντια στον νέο ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλλουν.

Από την άλλη φαίνεται ότι οι επιθέσεις αυτές εντείνονται και πολλές φορές παίρνουν τη μορφή της εκδίκησης όταν το κράτος και οι θεσμοί του έχουν να κάνουν με τον αναρχικό χώρο. Εισβολές σε αυτοοργανωμένους χώρους και εγχειρήματα, εκκενώσεις καταλήψεων ,συλλήψεις , βασανισμοί συντρόφων και φόρτωμα ανυπόστατων κατηγοριών με το τσουβάλι .Αυτή την εκδικητική στάση βιώνει σήμερα ο αναρχικός Κώστας Σακκάς. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 30 μήνες προφυλάκισης, το οποίο ορίζεται ως το ανώτατο όριο και για να συμβεί αυτό του έχουν αποδοθεί κι άλλες κατηγορίες προφανώς ψευδείς, καθώς ούτε ο ίδιος τις αποδέχεται ούτε υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να τον εμπλέκει σε αυτές. Οι δικαστικές αρχές λοιπόν αποφάσισαν τη συνέχιση της προφυλάκισης του στα κελιά της δημ(ι)οκρατίας καταλύοντας αυτή τη φορά ακόμη και το σύνταγμα τους..

 

Δεν είχαμε ποτέ αμφιβολίες πως ο κρατικός μηχανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται πειθήνιους και υποτακτικούς ανθρώπους έτοιμους να καταπιούν την όποια σερβιρισμένη καθημερινότητα. Ανθρώπους απονευρωμένους από κριτική σκέψη κι από κάθε ανάγκη για οριζόντια συν-διαμόρφωση στους όρους ζωής τους. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να γκρεμίσουμε το τείχος ανάμεσα σ’ αυτά που μας επιτρέπονται και σ’ αυτά που θέλουμε. Θεωρούμε ξεκάθαρη την εχθρική  και εκδικητική  στάση των σάπιων και γεμάτων υποκρισία μηχανισμών του κεφαλαίου απέναντι σε συντρόφους που έχουν επιλέξει το δρόμο της αντίστασης όπου και να βρίσκονται, ακόμη κι αν είναι αιχμάλωτοι. Γι’ αυτούς τους λόγους στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αναρχικό Κ. Σακκά και την επιλογή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 4/6 θέτοντας αυτή του την κίνηση ως μια ακόμα μορφή αντίστασης ενάντια στην άδικη παράταση προφυλάκισης του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αντιφασιστική Συνέλευση Βέροιας 

antifaveroia@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *