Ραντεβού στα γουναράδικα…

 

Βγαίνει ο βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα Ευάγγελος Διαμαντόπουλος από το βήμα της βουλής και κάνει την παρακάτω δήλωση

“Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους… Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης: Ραντεβού στα γουναράδικα”

Το γνωστό συρφετό της ημινόμιμης Digea νομίζει ή ίσως θέλει να νομίζει -γιατί ως γνωστόν η τακτική του Γκέμπελς με την λάσπη ποτέ δεν έπαψε να εφαρμόζεται παγκοσμίως- ότι έβγαλε λαβράκι και θέλει να το εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι λοιπόν από τις πλύσεις εγκεφάλου των 20.00, Πρετεντέρηδες, Πορτοσάλτοι και λοιπές φερεφωνικές δυνάμεις αρχίζουν και μιλάνε για απίστευτες απειλές από τον βουλευτή του Σύριζα, για τρομοκρατικά μανιφέστα που ακούγονται στο κοινοβούλιο μεταφράζοντας τα λεγόμενα του Διαμαντόπουλου ως επαίσχυντο εκφοβισμό προς την κυβέρνηση και απειλές για “γδαρσίματα” και συνθήματα που οδηγούν σε εμφυλιοπολεμικά μονοπάτια. Τί πραγματικά σημαίνει όμως η φράση “Ῥαντεβού στα γουναράδικα;”

http://www.youtube.com/watch?v=1dEbDNy4kwI&feature=player_embedded

Το κείμενο με την έντονη γραμματοσειρά που ακολουθεί είναι από το left.gr

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, λοιπόν μετέφρασε την συγκεκριμένη φράση ως μια απειλή προς τους εχθρούς των «αιμοσταγών απογόνων του καπετάνιου του ΕΛΑΣ». «Θα σας γδάρουμε» ήταν η μετάφραση του κυρίου Πρετεντέρη που προφανώς λόγω έλλειψης επαρχιώτικων γονιδίων στο DNA του αγνοεί ή θέλει να αγνοεί το νόημα της φράσης που κυκλοφορούσε στα στόματα των χωρικών του περασμένου αιώνα.

Όχι mega mou

Όπως έγραψε και η Άννα Χατζησοφιά στο προφίλ της στο facebook: “Όχι mega mou το “Ραντεβού στα γουναράδικα” είναι αντίστοιχο του Ψυχή Βαθειά και δεν αναφέρεται στον εχθρό αλλά στον εαυτό σου. Δηλώνει την απόφαση για αγώνα και αυτοθυσία.”

Τι σημαίνει “ραντεβού στα γουναράδικα”;

Ας ξεκινήσουμε από τη γλώσσα των αγρίων γουνοφόρων ζώων, των κουναβιών και κυρίως των αλεπούδων που κάποτε τις κυνηγούσαν απηνώς για το δέρμα τους και ήταν μάλιστα επικηρυγμένες. Κάθε φορά λένε που έβγαιναν οι αλεπούδες για τροφή, είτε στα χωράφια, είτε στα κοτέτσια ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους και έλεγαν μεταξύ τους σαν αστείο τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Όπερ σήμαινε ότι αν έπεφταν σε κάποια παγίδα ή τις σκότωναν οι κυνηγοί, θα συναντιόνταν πάλι στον πάγκο του γουναρά όπου το τομάρι τους θα γίνονταν ρούχο, αντικείμενο ή κάποιο αξεσουάρ να στολίσει το κορμί ή το σπίτι.

 

Ας αναγνωρίσουμε στον όχι απλά έγκυρο, αλλά εγκυρότατο τηλεσχολιαστή Γιάννη Πρετεντέρη το ελαφρυντικό ότι πιθανώς υπέστει κάποιο μικρό σοκ από την ανακοίνωση της Eldorado για αναβολή των εργασιών της στις Σκουριές για ένα χρόνο και ας του συγχωρήσουμε αυτή την μικρή “πατάτα” που διέπραξε από κεκτημένη ταχύτητα να αναδείξει τις τρομοκρατικές τάσεις του Σύριζα.

Το θέμα έχει και συνέχεια. Ο άλλος χαρισματικός και έγκυρος πολιτικός, Σίμος Κεδίκογλου -πρώην δεξί χέρι της Ρούλας Κορομηλά και νυν του Αντώνη Σαμαρά- βγάζει επίσης με κεκτημένη ταχύτητα ανακοίνωση η οποία λέει τα εξής:

«Ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή, ο κ. Διαμαντόπουλος και η κυρία Σακοράφα καθύβρισαν το Κοινοβούλιο με συνθήματα εμφυλίου πολέμου», υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει:

«Φράσεις όπως:“καλή αντάμωση στα γουναράδικα” και «κατοχική κυβέρνηση που συνεχίζει το ρόλο των χαφιέδων» παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν τους αποπέμψει, τότε είναι προφανές ότι λειτουργούν κατ΄ εντολήν του».


Την φράση “Ραντεβού στα γουναράδικα” ως χαρακτηριστική έκφραση του Άρη Βελουχιώτη προς τους συντρόφους του προσωπικά την ξέρω από τα γυμνασιακά μου χρόνια και σας διαβεβαιώ οτι ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα μελετηρός μαθητής. Άλλωστε είναι το τελευταίο που θα σου μάθει το δεξιοχριστιανικό εκπαιδευτικό σύστημα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Ο Σίμος Κεδίκογλου όμως με τόσα μεταπτυχιακά και μετεκπαιδεύσεις στην Αμερική, πολιτικός, παρουσιαστής, με καριέρα δίπλα στην Κορομηλά, με την μισή του οικογένεια να ασχολείται επίσης με τα κοινά, δεξιός, που τόσα υπέφερε από τους ληστοσυμμορίτες του Άρη, πως είναι δυνατόν να μην την γνωρίζει; Και όχι μόνο δεν την γνωρίζει, αλλά αφού την ακούσει και πάει να την αναπαραγάγει γραπτά την μετατρέπει σε “καλή αντάμωση στα γουναράδικα”. Το ραντεβού δίνει πιο άγριες και πολεμικές υποσχέσεις (πώς λέμε “ραντεβού έξω για ξύλο”). Το καλή αντάμωση είναι κάπως πιο μελαγχολικό και πιο φιλικό από το πρώτο. Δηλαδή ξεκινάει ο Σίμος να δημιουργήσει κλίμα και το μαλακώνει μόνος του αλλάζοντας τις ήδη ειπωμένες λέξεις του Διαμαντόπουλου. Για τόσο έξυπνο άνθρωπο μιλάμε. Γιατί όχι και σε “Καλώς Ήλθατε στα γουναράδικα. Μπραβίσιμο που φτάσατε”;

Υ.Γ. Τα γουναράδικα στην Καστοριά είναι πιο πολλά κι από τα περίπτερα. Θέλοντας και μη κύριε εγκυρότατε Πρετεντέρη και κύριε αυτοδημιούργητε Κεδίκογλου, τα ραντεβού σας εκεί θα πρέπει να τα δίνετε αν ποτέ επισκεφτείτε την πανέμορφη αυτή πόλη. Οπότε και με την κυριολεκτική σημασία να πάρετε την έκφραση, πάλι χαμένοι είστε.

UPDATED … Μη έχοντας περάσει καλά καλά 12 ώρες από τις μεγαλειώδης εξάρσεις δεξιάς ευφυίας του Κεδίκογλου και του Πρετεντέρη έρχεται και η βουλευτής, επίσης Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου της Νέας Δημοκρατίας και αποτελειώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα που μας είχαν απομείνει ζωντανά από την προηγούμενη επίθεση βλακείας των δύο προηγούμενων. Τί είπε; Αυτό…

“Επειδή, ακόμα κάποιοι ονειρεύονται «ραντεβού στα γουναράδικα», ως Ελληνίδα και Βουλευτής Καστοριάς, οφείλω να δώσω μία απάντηση.

 
Πρώτον, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες.
 
Κάνουν τη δουλειά τους, είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και χρειάζονται την ενίσχυση και την βοήθεια μας.
 
Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα;
 
Να κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις;
Ας το πει επιτέλους και να σταματήσει να κρύβεται”.
 
 
Δεν το πιστεύετε; Νομίζετε πως πρόκειται για αστείο, για τρολιά ή για συκοφαντία; Δείτε…

http://www.youtube.com/watch?v=hxLCqttMRdY&feature=player_embedded

Μη γελάτε! Δεν είναι αστείο! Αυτή η γυναίκα όσο απίστευτο κι αν ακούγεται από κάποιους ψηφίστηκε, είναι βουλευτής και με τις πράξεις της καθορίζει τις ζωές 11.000.000 ανθρώπων. Συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών σου!

Αναδημοσίευση από:http://projector-revolt.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *