Ανταπόκριση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (18-09-2013)

 

 

b2ap3_thumbnail_dakrigono-fasistes.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 18-09-2013 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αμφιάλη, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γνωστό στην hip hop σκηνή και ως Killah P, που μαχαιρώθηκε δυο φορές στην περιοχή της καρδιάς από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Είναι δύσκολο να γίνει μια εκτίμηση του αριθμού των ατόμων που παρευρέθηκαν, καθώς μέχρι τη διάλυσή της προσέρχονταν κόσμος, ακόμη και για ώρες μετά το κάλεσμα που ήταν για τις 18:00. Προσωπική μου εκτίμηση ότι στο σημείο παρευρέθησαν 25 με 30 χιλιάδες διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προξενήθηκαν υλικές φθορές σε τραπεζικά καταστήματα, όπως και σε ένα ενεχυροδανειστήριο.

Κατά τη διάρκεια συμπλοκών με τις δυνάμεις καταστολής πίσω από τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους φασίστες, οι οποίοι πετούσαν πέτρες, προκαλούσαν και βιντεοσκοπούσαν τους διαδηλωτές, χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά το ΜΑΤ που όχι μόνο δε τους εμπόδιζε αλλά τους προστάτευε, κάνοντας παράλληλα χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Από την πλευρά των διαδηλωτών στήθηκαν οδοφράγματα, ρίχθηκαν πέτρες και λίγες βόμβες μολότοφ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν ευθείες βολές με τουφέκι δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να χάσει την όρασή από το ένα του μάτι, με ελάχιστες πιθανότητες να αποκατασταθεί.

Ακολούθησε επίθεση των δυνάμεων καταστολής που περιλάμβανε βιαιοπραγίες και χημικά, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί

Πολλοί διαδηλωτές κατέφυγαν σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να προστατευθούν από την επίθεση. Αξιοσημείωτη η συμπαράσταση των περίοικων που θεώρησαν ότι είναι αυτονόητο το να ανοίξουν τα σπίτια τους για να προστατέψουν τους διαδηλωτές.

Κάποιοι διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε μια πολυκατοικία η οποία είχε περικυκλωθεί από τις δυνάμεις καταστολής. Στο σημείο κατέφθασαν δικηγόροι, ενώ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθεί στον εγκλωβισμένο κόσμο.

Συνολικά έγιναν 130 προσαγωγές από τις οποίες οι 34 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Με ανακοίνωσή της η 5μελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Τζανείου νοσοκομείου, εξέφρασε την ανησυχία της καθώς από την διαδήλωση προσήχθησαν στο νοσοκομείο 31 διαδηλωτές, όλοι τους με χτυπήματα στο κεφάλι, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. (Η νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι η απώλεια όρασης είναι μόνιμη, με ελάχιστες πιθανότητες να επανέλθει στο μέλλον)

πηγή (και πολλά σχετικά video):  http://omniatv.com/blog/3330-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *