Ενημέρωση για τους συλληφθέντες της αστυνομοκρατούμενης Κοζάνης

 

Τα τελευταία 24ωρα στην Κοζάνη γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανής -ακόμα και για τα δεδομένα της αστυνομοκρατούμενης πόλης μας -καταστολής και  παροξυσμού.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση  στη πλατεία Γιολδάση (σε πολυκατοικία πάνω στην πλατεία  βρίσκονται τα γραφεία της τοπικής ΧΑ )από 50 περίπου αντιφασίστες/τριες της πόλης.

Οι φασίστες εννοείτε ότι δεν εμφανίστηκαν και ΜΑΤ φτάσανε σε απόσταση 2 τετραγώνων μετά από 1μιση ώρα

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στη πλατεία, κάνοντας κουβέντα με τους γείτονες και με μικροφωνική παρέμβαση ενημέρωναν τη γειτονιά για την φασιστική δολοφονία των περασμένων ημερών.

Xωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση και ενώ η τοπική ΧΑ δυναμίτιζε το κλίμα με ανακοινώσεις ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η εκδήλωση – συνάντηση τους (τα γραφεία ανοίγουν στις 7 και η ανακοίνωση βγήκε μια ώρα αργότερα) οι διαδηλωτές γινόντουσαν όλο και περισσότεροι αγγίζοντας τους 120. Εν μέσω αυτού του χαμού ο  αστυνομικός διευθυντής απειλούσε μπλοφάροντας  λέγοντας ότι έρχονται χρυσαυγίτες και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν επεισόδια.

Αντί αυτού οι ντόπιοι χρυσαυγίτες  περιορίστηκαν στο να μαζευτούν 20 άτομα σε μία καφετέρια στο Δρέπανο (χωριό 5 χιλιόμετρα απο την Κοζάνη).

Κατά τις 9, και μετά από 4 ώρες παρέμβασης στην πλατεία, αποφασίστηκε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν συντεταγμένα με πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία της πόλης).

Πριν λοιπόν ξεκινήσει η πορεία και ενώ ο κόσμος ήταν συνοστισμένος στη πλατεία, η αστυνομία αποφάσισε να επιτεθεί στον κύριο όγκο των διαδηλωτών τελείως απρόκλητα και αδιακρίτως με γκολπιές και χημικά.

Σαν αποτέλεσμα, τραυματίστηκαν αρκετοί ελαφρά. Ένας διαδηλωτής, με πρόβλημα στη καρδιά, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και μετακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο κόσμος αφου ανασυντάχθηκε αποχώρησε μέχρι την πλατεία χωρίς να γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ -ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ. Μετά από 1μιση με 2 ώρες  γίναμε μάρτυρες μιας τρομερής εκδικητικότητας  από μεριάς της αστυνομίας
: Στα επείγοντα που νοσηλευόταν ο σύντροφος κατέφτασαν 10 ασφαλίτες για να του πουν ότι συλλάμβάνεται  με βαριές κατηγορίες και ότι θέλουν να του πάρουν κατάθεση! Η εκδικητική μανία τους όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς μετά από 2 λεπτά στο νοσοκομείο κατέφθασαν 2 κλούβες με ΜΑΤ που παρατάχθηκαν στον προαύλιο χώρο και τον επικεφαλή τους με πλήρη εξάρτηση  (κράνος,κουκούλα κτλ) να φτάνει μέχρι τα επείγοντα!!!!

Για το επόμενο 24 ωρο η πόλη θύμιζε κατεχόμενο έδαφος, καθώς η διμοιρία παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, άλλη μία διμοιρία έξω από τα γραφεία της ΧΑ και τζιμπάκια με ΟΠΚΕ μόνιμα παρκαρισμένα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, όλη η ομάδα δίας της πόλης στα γραφεία και στο νοσοκομείο και ασφαλίτικα και περιπολικά να χτενίζουν το κέντρο της πόλης.

Επόμενη κίνηση της αστυνομίας ήταν να προβεί σε συλλήψεις το μεσημέρι του Σαββάτου σε 3 άτομα  μέσα από τους χώρους εργασίας τους, με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της στάσης.

Εκκρεμούν άλλες 3 συλλήψεις,  ακόμη μάλιστα και για άτομα που που δεν ζουν και δεν έχουν ζήσει ποτέ στην Κοζάνη!

Σήμερα το πρωί οι 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος, αδιάλλακτος όπως ορίζει ο κατασσταλτικός του ρόλος, όχι απλα δεν άφησε ελεύθερους τους συντρόφους αλλά πρόσθεσε μάλιστα και νέες κατηγορίες: αντίσταση κατά της αρχής, στάση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Οι συλληφθέντες παραπέμπονται σε δίκη αύριο το πρωί με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Επειδή η κατάσταση είναι ρευστή και γίνονται συνεχώς διάφορα τραγελαφικά, σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *