Αναβλήθηκε η δίκη των χρυσαυγιτών στη Χαλκίδα

 

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου τελικά η δίκη των 3 Χρυσαυγιτών που συνελήφθησαν την Παρασκευή (20/9) εξω από τα γραφεία της ΧΑ στην Χαλκίδα και λίγα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας με κοντάρια, ασπίδες κ.λ.π.

Άνδρες των ΜΑΤ έφθασαν από την Αθήνα για να καταθέσουν στο Δικαστήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας δικηγόρος της Χαλκίδας δεν θέλησε να υπερασπίσει τους Χρυσαυγίτες, κάτι που εξόργισε τον βουλευτή Νίκο Μίχο, ο οποίος ζήτησε από τους δικαστές την ολιγοήμερη αναβολή της δίκης, για να αναλάβουν την υπερασπιστική τους γραμμή δικηγόροι της Αθήνας, κάτι που αρχικά δεν έγινε δεκτό.

Ο Νίκος Μίχος με έντονο ύφος τόνισε στην eviazoom ότι πρόκειται για στημένη δίκη και θα γίνουν από τον ίδιο μηνύσεις για κακοδικία, ενώ κατηγόρησε ξανά τα ΜΑΤ ακόμα και για ψέκασμα σε ταξιτζή που βρισκόταν στο σημείο των επεισοδίων. Επίσης υπερασπίστηκε με πάθος τον Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας αλλά και τον Διοικητή Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευά Γάτο, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Τι είχε γίνει:

Έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα πραγματοποίησε η Αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα χθες τα μεσάνυχτα.

Όλα ξεκίνησαν χθές το απόγευμα, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους στην Χαλκίδα, με κράνη, κοντάρια και ασπίδες, ενώ την ίδια ώρα υπήρχε σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στην παραλία της Χαλκίδας.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση σήμανε συναγερμός και άμεσα έφθασαν στα γραφεία της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες.

Μέσα σε σκηνικό πολέμου συνελήφθησαν αρχικά 3 άτομα ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες.

Στις 2.30 τα μεσάνυχτα η Αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία ήταν περικυκλωμένα από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

πηγή: eviazoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *