Νέα σύλληψη αξιωματικού για σχέσεις με την χρυσή αυγή

 

 

Την αρχική φλέβα που ξεκίνησε να “μεταγγίζει” συμπαθούντες προς το νεοναζιστικό θίασο φαίνεται ότι βρήκαν οι αδιάφθοροι της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, εδώ και λίγες ώρες, βρίσκεται υπό κράτηση αστυνομικός υποδιευθυντής ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Όπως προκύπτει, ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν αυτός που έδωσε τις λαβές, το δικαίωμα και τις αφορμές ώστε να πάρουν αέρα και στη συνέχεια ν’ αφηνιάσουν εξαπολύοντας κατά κύματα τις ματωμένες ρατσιστικές επιθέσεις βίας και μισαλλοδοξίας τα πρώτα τάγματα εφόδου.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, τα τελευταία χρόνια, φέρεται ότι εγκαινίασε τον κύκλο των συνεργαζόμενων με την χρυσή αυγή αστυνομικών.

 

Οι αδιάφθοροι διαπίστωσαν μια “ακινησία” στην έρευνα των υποθέσεων με καταγγελίες Ελλήνων για μετανάστες, όπως όμως επίσης και από μετανάστες σε βάρος Ελλήνων για ρατσιστική συμπεριφορά.

 

Τί λοιπόν προκύπτει ότι συνέβαινε; Οι καταγγελίες των Ελλήνων, μαζί τους ίδιους τους καταγγέλλοντες, στέλνονταν πακέτο στους … πυρηνάρχες του νεοναζιστικού μορφώματος και στη συνέχεια τα freikorps, αναλάμβαναν να καθαρίσουν. Στη δεύτερη περίπτωση, των καταγγελιών μεταναστών για Έλληνες, τις έθαβε στο αρχείο και σε ορισμένες περιπτώσεις, φέρεται ότι απειλούσε με σύλληψη τους κακοποιημένους μετανάστες που ζητούσαν ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης τους.

 

Με αυτό τον τρόπο όμως, υποκαταστάθηκαν οι ρόλοι. Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα εθίστηκαν να πηγαίνουν αντί για το τμήμα στην χρυσή αυγή κι από την άλλη, οι επιρρεπείς στη βία Έλληνες, εντάχθηκαν στα τάγματα εφόδου γνωρίζοντας ότι έχουν εξασφαλισμένο το ακαταδίωκτο. Αυτό ήταν το άκρως πετυχημένο πείραμα του Αγίου Παντελεήμονα, που όπως είδαμε εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές. Θυμηθείτε την υπόθεση της ανθυπαστυνόμου στον Πειραιά, που έκανε ακριβώς το ίδιο και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη αστυνομικοί ανά την Ελλάδα, ανέθεσαν μονόπλευρης κατεύθυνσης αστυνομικά καθήκοντα στους μελανοχίτωνες της χρυσής αυγής.

 

Ίσως, είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που η αστυνομία κάνει τις τελευταίες ημέρες καθημερινές επιχειρήσεις σκούπα στην ευρύτερη περιοχή. Για να δείξει ότι άλλαξε ο σερίφης στην πόλη.

 

 

 

Υποθηκοφύλακες όπλων;

 

Αυτή ήταν η μία πτυχή. Η άλλη φαίνεται να είναι εξίσου σοβαρή, αν όχι και η πιο επικίνδυνη. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, αναλύοντας τον συμπεριφορισμό των εξτρεμιστικών οργανώσεων, διαπιστώνουν ότι οι μέθοδοι απόκρυψης οπλισμού των ακροδεξιών οργανώσεων, διαφέρουν απ’ ότι αυτή των ένοπλων γκρουπ της εξτρεμιστικής αριστεράς. Οι τελευταίοι νοικιάζουν σπίτια και κρύβουν τον οπλισμό τους.

 

Οι ακροδεξιές αντίθετα, τον διασπείρουν και τον αναθέτουν σε πρόσωπα υπεράνω υποψίας και συνεπώς έρευνας. Τέτοιοι υποθηκοφύλακες οπλισμού, είναι εν δυνάμει οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, ενίοτε και οι παπάδες, καθώς πρόκειται για κοινωνικές ομάδες με κατάτι μεγαλύτερες συμπάθειες προς αυτά τα σχήματα απ’ ότι οι άλλες κοινωνικές συντεχνίες.

 

Γιατί τα λέμε αυτά; Στο σπίτι του αξιωματικού της αστυνομίας βρέθιηκε μεγάλος αριθμός πιστολιών, μαχαιριών και ειδών που χρησιμοποιούνται σε τραμπούκικες επιθέσεις, όπως είναι οι σιδερογροθιές. Το εντυπωσιακό είναι ότι πανομοιότυπος οπλισμός εντοπίζεται στα σπίτια όλων όσοι αστυνομικοί έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα. Θυμηθείτε πάλι την ανθυπαστυνόμο, ή τον αστυνομικό της ομάδας ΖΗΤΑ που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Άλλη κοινή συνισταμένη; Τα πολλά χρήματα που επίσης ανακαλύπτονται μέσα στα σπίτια τους.

 

Πόσο λοιπόν πιθανόν είναι να πρόκειται για απλές συμπτώσεις;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *