Απομάκρυνση γραφείων της Χρυσής Αυγής ζητούν ομοφώνως στη Νίκαια

 

«Tην άμεση απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τον δήμο Nίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να επιταχύνει σε βάθος την έρευνα της για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και την άμεση έκδοση νομοθετικού πλαισίου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει και την απαγόρευση της ναζιστικής ιδεολογίας» ζητά, με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου.

Απομάκρυνση γραφείων της Χρυσής Αυγής ζητούν ομοφώνως στη Νίκαια

Συγχρόνως χαιρετίζει την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης και ζητά να επιταχυνθεί σε βάθος η έρευνα των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, ώστε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό η δικαστική διαδικασία.

Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, «το “αυγό του φιδιού” εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος. Είναι “τέκνο” πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων, σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών. Γι΄αυτό, είναι πολύ σημαντικό ο λαός να επαγρυπνά κλείνοντας την πόρτα σε όλους αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία, τη φτώχεια, την ξενοφοβία, οικοδομούν τον φασισμό- ρατσισμό. Παρά τις εξελίξεις, εμείς δηλώνουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για την εξάλειψη των λόγων που γεννούν τέτοιες συμπεριφορές».

Και συμπληρώνεται στο κείμενο του ψηφίσματος: «Θέλουμε την κοινωνία του δήμου μας απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε… Γι΄ αυτό, αντιδρούμε στην προσπάθεια “ταύτισης” της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται. Ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη θα εξαντλήσει κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης. Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!».

Σημειώνεται ότι, στις 17 Σεπτεμβρίου, δυο ώρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Δημοτικό Συμβούλιο, πάλι με ψήφισμά του, είχε διακηρύξει «την αντίθεσή του στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια» και είχε απαγορεύσει εκδήλωση που προγραμμάτιζε η οργάνωση σε κεντρική πλατεία του δήμου. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, που είχε γίνει μετά την επίθεση στο Πέραμα, το Δημοτικό Συμβούλιο «εξέφρασε την ανησυχία του, την αποστροφή του» και «πήρε μέτρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *