Πρώην χρυσαυγίτης μιλάει επώνυμα

Ο 28χρονος Παναγιώτης Μανάβης ήταν μέχρι τις εκλογές “πρωτοπαλίκαρο” του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα.

Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει μιλήσει στις ανακριτικές Αρχές, αλλά δεν διστάζει να περιγράψει επώνυμα όσα έζησε ως μέλος της οργάνωσης.

Επί οκτώ μήνες, ο Παναγιώτης Μανάβης είχε δει τα πάντα ως μέλος του κλειστού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νεμέα. “Αηδίασα και έφυγα”, δηλώνει τώρα στα “Νέα” ο ίδιος.

Τον Π. Μανάβη κατονόμασε τη Δευτέρα στην Ευελπίδων ο βουλευτής Κορίνθου, Στάθης Μπούκουρας, ως έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του, κάτι που εκείνος διαψεύδει.

“Μου είπαν ότι θα βάλουν τον Λαγό να μου σπάσει τα μούτρα”

Ο πρώην χρυσαυγίτης δήλωσε ότι μετά τις εκλογές είχε λογομαχήσει με τον Μπούκουρα, γιατί δεν ανεχόταν άλλο τις ύβρεις και τα στρατιωτικά παραγγέλματα του. Μάλιστα, λέει ότι όταν αποφάσισε να φύγει τον απείλησαν ότι θα φέρουν το Γιάννη Λαγό “να του σπάσει τα μούτρα.”

“Παίρναμε τις εισφορές των 20 ευρώ και τις τρώγαμε με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες”

Παράλληλα υποστηρίζει πως ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής είχε βάλει “χέρι” στο ταμείο της οργάνωσης. “Τρώγαμε τα λεφτά των εισφορών με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες”, υποστηρίζει ο Π.Μ., ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος στην Κόρινθο πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε μετανάστες με την ανοχή της αστυνομίας, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κορίνθου.

“Ξεκίνησαν στην αρχή ως εθνικιστές και μετά μιλούσαν για εθνικοσοσιαλισμό και γαλάζια φυλή. Αυτό δεν μού άρεσε”, τονίζει το πρώην μέλος της ΧΑ.

“Είχαμε κάλυψη”

Όπως εξηγεί, οι επιθέσεις κατά των μεταναστών είχαν γίνει ρουτίνα για τα μέλη της οργάνωσης. “Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διώξει τους ξένους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δυσκολέψουμε τη ζωή”. Αυτή ήταν η γραμμή τους. Κλωτσιές σε Πακιστανούς έπεφταν πάντα, και στην Κόρινθο και στην Αρχαία Κόρινθο και στο Λουτράκι και στα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ.

“Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία”, λέει ο Π.Μ. και προσθέτει: “Στον πυρήνα Κορίνθου είχαν μεζέψει 50 παιδιά που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Μπήκαν μέσα για να είναι μέλη μιας ομάδας. Κανείς δεν τους ζήτησε τον λόγο γιατί χτυπούσαν μετανάστες. Μιλούσαν για τα κατορθώματα τους και τους έλεγαν “καλά έκανες”. Ήταν ένας τρόπος για να δείξουν τον ανδρισμό τους”.

“Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη”

Όταν ερχόταν η ώρα της “κοινωνικής πολιτικής” οι διανομές φαγητού γίνονταν στη Νεμέα και στην ευρύτερη περιοχή με δωρεές και όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως διατεινόταν ο Ν. Μιχαλολιάκος.

“Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της Χρυσής Αυγής. Τα χρήματα του κόμματος δεν πήγαιναν στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη”, λέει ο Π. Μανάβης στα “Νέα”.

O Στάθης Μπούκουρας βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή. Δήλωσε πως θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, και κατονόμασε τον Μανάβη ως τον μάρτυρα που έχει καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον ως “ψευδομάρτυρα”.

Αφότου συναντήθηκε με τον ανακριτή, ο βουλευτής της ΧΑ αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

“Στόχος της Χρυσή Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη βουλή με τανκς”, κατέθεσε, στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για τη ΧΑ.

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, “τα στελέχη της ΧΑ διδάσκονταν πολεμικές τέχνες” και δέχονταν “εκπαιδεύσεις με όπλα, αλλά κυρίως με μαχαίρια”, μέσω “μαζικών σφαγών” αρνιών σε στάνες, “προκειμένου να διδαχθεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα”.

Ανάμεσα στους εκπαιδευτές βρισκόταν και ο βουλευτής Νίκος Μίχος, “εκδοροσφαγέας στο επάγγελμα.”

Στο παραπάνω βίντεο το πρώην μέλος της Χ.Α. μιλάει στο nemeapress.

πηγή: news247

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *