Από την ΟΝΝΕΔ στη Χ.Α

 

Κάποτε παλιά ο Αρβανίτης, ο ναζί βουλευτής που κοιμάτε με τα όπλα του και τα χαϊδεύει ολομερής και ολονυχτής, όπως λέει ο ίδιος, ήταν ενταγμένος στις γραμμές της ΝΔ.

Το κάλεσμα της ΟΝΝΕΔ Πάτρας είναι αποκαλυπτικό. Κύριος ομιλητής σε εκδήλωση υπεράσπισης του δολοφόνου του Τεμπονέρα, ο ναζί δικηγόρος, μέλος τότε της ΝΔ

 

Από την ΟΝΝΕΔ στη Χ.Α

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη θεσσαλονίκη η προγραμματισμένη για την Παρασκευή ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη.

Όπως σωστά υπενθύμισε το Indymedia πρόκειται “για ένα από τα παλιότερα στελέχη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα με κύρια ενασχόληση τον αντισημιτισμό και την άρνηση του ολοκαυτώματος και βασικές ιδεολογικές καταβολές την 4η Αυγούστου και τον Μεταξά”.

http://www.youtube.com/watch?v=pmJ7bfCHUZI

Η πληροφορία όμως που καθιστά την είδηση ακόμη πιο επίκαιρη είναι ότι ο Μιχάλης Αρβανίτης ήταν δικηγόρος υπεράσπισης τον τοπικό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας όταν τραμπούκοι της παράταξης εισέβαλαν σε σχολικό κτίριο και δολοφόνησαν τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

Η δολοφονία αποτελούσε έκτοτε «τίτλο τιμής» για αρκετά μέλη της ΟΝΝΕΔ, όπως μας θύμιζε παλαιότερα και ο Ιός της Κυριακής στο παρακάτω απόσπασμα:

«Θεσσαλονίκη, 1 Απριλίου 1998: Βράδυ των φοιτητικών εκλογών και τα αίματα στο αμφιθέατρο του Ανατομείου έχουν ανάψει. Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψήφων για το νέο ΔΣ της Ιατρικής και οι πανηγυρισμοί της ΔΑΠ και των περί αυτήν φουντώνουν: “Ο Καλαμπόκας γαμάει τις μάνες σας”, “γαμιέται ο Τεμπονέρας κι η μάνα του”, είναι τα ευφάνταστα συνθήματα που κυριαρχούν. Η ευθυμία των νικητών μετατρέπεται σε ντελίριο, όπως καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ιατρικής, όταν στην αίθουσα κάνει τη θριαμβευτική της εμφάνιση η σημαία με το δικέφαλο, την οποία οι πιο θερμόαιμοι είχαν -κατά δήλωσή τους- προμηθευτεί από τον ναζιστικό “Στόχο”. Στο τσακίρ κέφι οι μέλλοντες γιατροί της ΔΑΠ, προσπαθούν να πείσουν ότι είναι σε θέση να αναβιώσουν τις παραδόσεις της ΕΚΟΦ…»

Προφανώς δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο γεγονός ότι ο Αρβανίτης υπήρξε συνήγορος του δολοφόνου Καλαμπόκα, καθώς ακόμη και οι πλέον αιμοσταγείς εγκληματίες, έχουν δικαίωμα σε νομική εκπροσώπηση.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος θέλησε να εκδώσει και ένα βιβλίο υπεράσπισης του εκτελεστή της ΟΝΝΕΔ στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

“ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ;”

“Η περίπτωσις τού Ιωάννου Καλαμπόκα εΐνε μία κλασσική περίπτωσις σκηνοθετημένου «ένοχου». Είνε ό αγωνιστής τής πρώτης γραμμής, που ενοχλεί αφάνταστα τό «προοδευτικό» και «σοσιαλκομμουνιστικό» κατεστημένο. Πρώτον, διότι δεν τους φοβάται και λέγει ελεύθερα τάς ιδέας του και δεύτερον, διότι ε’ινε ‘ένα λαϊκό παιδί. Παλληκάρι απλό και “άνθρωπος του λαού. Αυτό δεν τοΰ τό συγχωρούν, διότι ‘έχουν τήν ψευδαίσθηση , ότι μόνο αύτοι εινε οι «νόμιμοι εκπρόσωποι» τοΰ λαού. Αϋτοί μάλιστα πού, όπου έκυριάρχησαν. έπότισαν τήν γήν με τό αίμα τοϋ λαοϋ και πριν και μετά την επικρατησιν. …”
σελ 236

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στόχος”: “Ο Δικηγόρος του Γιάννη Καλαμπόκα, Μιχάλης Αρβανίτης που έδωσε και εξωδικαστικό αγώνα για να αποδείξει την αθωότητα του ΟΝΝΕΔίτη που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για την δολοφονία Τεμπονέρα, είναι ο νέος εκλεγμένος με την Χρυσή Αυγή βουλευτής Αχαΐας… Ο Μιχάλης Αρβανίτης, από τα παλιά και δραστήρια στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, έχει μάλιστα γράψει και βιβλίο για την υπόθεση αυτή με τίτλο “ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ” κι αναδεικνύει εκτός από τον πραγματικό δολοφόνο, πως εκμεταλλεύτηκε το μαρξιστικό παρακράτος την ιδιότητα του Καλαμπόκα, που ήταν τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ για να προσδώσει μεγαλύτερη πολιτική διάσταση στο μοιραίο γεγονός… Και για αυτή την ιστορία έχουμε πολλά να σας πούμε… Ο Μιχάλης Αρβανίτης είναι επίσης από τους δικηγόρους που στήριξαν χωρίς αμοιβή κάποιους από τους δικαστικούς αγώνες του “Στόχου” κι αυτό οφείλουμε να το καταθέσουμε δημόσια…”

Αντί υστερόγραφου αντιγράφουμε από το σχετικό κείμενο του Indymedia:

ΥΓ1: Η φωτογραφία είναι από ομιλία του στα γραφεία που εργαζόταν ο Ρουπακιάς στη Νίκαια.

ΥΓ2: Προσέξτε τη μπλούζα που φοράει ο φασίστας που στέκεται δίπλα στον Αρβανίτη. Δεν είναι της ΧΑ αλλά γυμναστηρίου όπου εκπαιδεύονται τα μέλη της χα Νίκαιας… το γυμναστήριο είναι το Παναγιώτη Σαραντίτη ο οποίος ήταν πρόεδρος της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ν./Ασπροπύργου, πρόεδρος Ε΄διαμερίσματος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Πειραιά και αργότερα υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων… άραγε τι να είναι σήμερα;;

πηγή: info-war.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *