«Νταής» ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. ξυλοκοπούσε 22χρονη

 

Στο σπίτι του βρέθηκε σπαθί με έμβλημα τη σβάστικα.

Ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της κοπέλας, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και συγγενικού της προσώπου και προκαλούσε φθορές στα πράγματα της.

Συνελήφθη την Τετάρτη 30χρονος Ειδικός Φρουρός από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπλέον, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.


Είχε προηγηθεί  καταγγελία 22χρονης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, την απείλησε και άσκησε σε βάρος της σωματική βία. Στη συνέχεια, την μετέφερε στην οικία του, όπου την κατακράτησε παρά τη θέλησή της μέχρι το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ασκώντας και πάλι σωματική βία, ενώ έσπασε το κινητό της, το οποίο είχε αποσπάσει νωρίτερα από την κατοχή της, για να το ερευνήσει.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τον περασμένο Ιούλιο, ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της 22χρονης, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και συγγενικού της προσώπου, προκαλούσε διάφορες φθορές σε πράγματα της και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την είχε κατακρατήσει και πάλι παράνομα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ξιφίδιο, με μήκος λάμας 25 εκ., το οποίο έφερε έμβλημα με σβάστικα
-φωτογραφική μηχανή
-φορητός Η/Υ, με εξωτερικό σκληρό δίσκο.
Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *