Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα: Αντρο ρατσισμού και νεοναζισμού

 

Γιατί ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα και οι συνεργοί του δεν συσχετίζονται αμέσως με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής; Γιατί αντιμετωπίζονται σαν μια ξεχωριστή συμμορία εκβιαστών, «προστατών» κτλ; Δεν αρκεί η συμμετοχή της Σκορδέλη για να συνδέσει αυτή την ομάδα απευθείας με τη νεοναζιστική συμμορία και τη δράση της στην περιοχή, που αποτελούσε κοινό μυστικό ότι δεν περιλάμβανε μόνο ρατσιστική τρομοκρατία, αλλά και νταβατζιλίκια, «προστασία», εκβιασμούς και κλοπές;

Αυτός ο χειρισμός γίνεται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια γι’ αυτό το Τμήμα, που εδώ και χρόνια αποτελεί άντρο ρατσισμού και νεοναζισμού. Η ίδια η λειτουργία του Τμήματος είναι τέτοια και όχι μόνο ενός πρώην αξιωματικού της Ασφάλειας. Είναι ένα Τμήμα που φτιάχτηκε με στόχο την καταστολή των μεταναστών, που στηρίζεται στο δόγμα «τσακίστε τους» και γι’ αυτό ανέπτυξε και τις αγαστές σχέσεις με τους νεοναζί της περιοχής, οι οποίοι το αισθάνονται σαν δεύτερο σπίτι τους. Αλλωστε, η δράση τους αναπτύσσεται κάτω από τα αδιάφορα μάτια ένστολων και ασφαλιτών του Τμήματος.

Χθες, η Εφημερίδα των Συντακτών επανήλθε στο θέμα των ρατσιστών μπάτσων που τρομοκρατούσαν μετανάστες στην είσοδο των γραφείων της «Κόντρας» (δες εδώ και εδώ). Στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα ολοκληρώθηκε αυτό το επεισόδιο, με τη σύλληψη του συντρόφου Γερ. Λιόντου. Πέραν όλων των άλλων, που κατά καιρούς καταγγέλθηκαν, χωρίς να γίνει τίποτα, έχουμε κάνει και εμείς συγκεκριμένες καταγγελίες για τη δράση του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, που αφορούν την περίοδο μετά τη μετάθεση του συλληφθέντα αξιωματικού.

«Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα γίνεται πανηγύρι και λίγα μέτρα πιο πέρα, στη Μιχαήλ Βόδα, στο γνωστό κακόφημο Αστυνομικό Τμήμα, βασανίζουν μετανάστες, συνεχίζοντας επάξια την παράδοση αυτής της υπηρεσίας», καταγγέλαμε την Τετάρτη 27.7.2011. Είχαν προλάβει να μας ειδοποιήσουν οι ίδιοι οι μετανάστες που τους έδερναν μέσα στο Τμήμα. Δύο από εμάς πήγαν εκεί και ο διοικητής κρυβόταν και απαντούσε μέσω τρίτου να πάμε να τον βρούμε την άλλη μέρα!

Στις 14 Μάη του 2011, μετανάστης που βγήκε από το κτίριο της «Κ» για να πάρει τσιγάρα, απήχθη από τέσσερις ασφαλίτες, οι οποίοι τον μετέφεραν στο Τμήμα, του χτύπησαν το κεφάλι στον τοίχο και του έριξαν μια ξεγυρισμένη κλοτσιά που του επέφερε πρήξιμο στο πόδι. Γλίτωσε χάρη στη δική μας παρέμβαση.

Οι δυο παλιές καταγγελίες μας

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/12560.Βασανίζουν-μετανάστες-στο-Αστυνομικό-Τμήμα-Αγίου

http://www.eksegersi.gr/issue/642/Καταστολή/10479.Αντίσταση-στην-κρατική-δολοφονική-βία

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *