Παρέμβαση αλληλεγγύης στο σύντροφο Σπύρο Στρατούλη

 

Στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη, την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία  της Κοζάνης με μικροφωνική, συνθήματα, μοίρασμα κειμένων και πανό.

Μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι και ολόκληρο το σύστημά τους, στοχοποιούν για άλλη μια φορά έγκλειστους και μη, αγωνιστές συντρόφους, με κατηγορίες ανυπόστατες, στηριζόμενες σε τηλεφωνικές υποκλοπές με συνομιλίες με αναρχικούς συντρόφους από Θεσ/νίκη.

Το κράτος θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Σ. Στρατούλη γιατί φοβάται. Το σύστημα φοβάται τους εξεγερμένους, αυτούς που μάχονται. Θέλει απλά ένα φοβισμένο, μη αξιοπρεπή και καλά κρυμένο στην τρύπα του άνθρωπο. Ο Σ. Στρατούλης έχει δείξει ότι είναι αγωνιστής ακόμη και πίσω από τους τοίχους των φυλακών τους. Δίνει την μάχη του για μια ακόμη φορά. Διεκδικεί το αυτονόητο, την ελευθερία του. Είμαστε μαζί μέχρι το τέλος.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΤΟΥΣ

 

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

 

Το κείμενο της παρέμβασης:

 

                              ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ  ΨΗΛΑ!ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

                                                ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

 

“Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ένας φυλακισμένος,που νομίζει πως είναι ελεύθερος,επειδή αποφεύγει  να αγγίξει τους τοίχους του κελιού του.”

 

Φρέσκο,μπουζού,ψειρού,μπαλαούρο,στενή.Όπως κι αν λέγεται,ηχούν σωστά στα αυτιά μας τα λόγια του λαού:

 

”Δεν υπάρχουν άσχημες αγάπες,ούτε ωραίες φυλακές.”

 

Η οργανωμένη βία,που ονομάζεται δικαιοσύνη,στοιβάζει στα σωφρονιστικά της καταστήματα όσους δεν ακολουθούν τη ρότα του συστήματος,στοιβάζει τη διαφορετικότητα,την ανέχεια,την ψυχική πίεση.Η οργανωμένη βία,που ονομάζεται δικαιοσύνη στοιβάζει στα σωφρονιστικά της καταστήματα,την εξέγερση,τον εσωτερικό εχθρό,αυτόν που αντιτάσσεται στην κάθε λογής βία αυτής της κοινωνίας.Η οργανωμένη βία,που ονομάζεται δικαιοσύνη,κοιτά τα συμφέροντα της τάξης της κι εκείνων που τη στηρίζουν.Η οργανωμένη βία,που ονομάζεται δικαιοσύνη,απεχθάνεται το ίδιο το όνομά της.

Ο κρατούμενος αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 11/11/2013 διεκδικώντας με τον έσχατο αυτό τρόπο την απαλλαγή του από τις αστήριχτες,κατασκευασμένες κατηγορίες,που του αποδίδονται,καθώς επίσης την άμεση επαναχορήγηση των αδειών εξόδου από τη φυλακή της Λάρισας,όπου κρατείται και τις οποίες λάμβανε κανονικά τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται επί 22 χρόνια έγκλειστος  στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.Όπως φαίνεται,δεν ήταν αρκετά και έτσι τώρα του προσάπτουν νέες κατηγορίες για συμμετοχή του σε μια δήθεν εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη το 2012.Μετά από τηλεφωνικές υποκλοπές,στοχοποιήθηκαν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου της Θεσσαλονίκης και πρόσωπα,που έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των φυλακισμένων.

 

Το κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δίωξη του συντρόφου ως αφορμή,για να παγώσει τις άδειες εξόδου από τη φυλακή,που έπαιρνε κανονικά τα τελευταία 2 χρόνια.Επίσης,η συνθήκη αυτή επηρεάζει την επικείμενη,κατά τα άλλα,αποφυλάκισή του,παρατείνοντας την ομηρία του για 3,5 επιπλέον χρόνια.

 

Το κράτος με αυτό τον τρόπο,ζητά εξηγήσεις και τιμωρεί το Σπύρο Στρατούλη για την πολιτική του στάση και τις σχέσεις του,προσωπικές,φιλικές ή συντροφικές,εξαιτίας της μακροχρόνιας αγωνιστικής συμπεριφοράς του μέσα στις φυλακές.Η ασυδοσία και η εκδικητικότητα της εξουσίας απέναντι στο Σπύρο Στρατούλη,όπως και σε πολλούς άλλους εξεγερμένους ανθρώπους,αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητά της απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ζωντανή μέσα και έξω από τις φυλακές.Χρησιμοποιώντας σαν τελευταίο μέσο αντίστασης ,το σώμα του,ξεκινώντας απεργία πείνας εδώ και 24 μέρες.

 

Δηλώνουν  έμπρακτα την αλληλεγγύη τους οι σύντροφοι αγωνιστές  Ράμι  Συριανός,  Εργιον Μουσταφά, Μιχάλης Ραμαδάνογλου, και η  Β ‘ πτέρυγα φυλακών Λάρισας με αποχή συσσιτίου.

 

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟ  ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

 

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

Αντιφασιστική  Συνέλευση Κοζάνης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *