Κείμενο – κάλεσμα των 13 διωκόμενων αντιφασιστών της Κοζάνης

 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ 

       ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στις 16/9/2013 στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ,ένα κύμα αντιφασιστικών κινητοποιήσεων ξέσπασε πανελλαδικά. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην πλατεία Γιολδάση, απέναντι από τα γραφεία της Χ.Α. στις 20/9/2013, ανοιχτή και δημόσια αντιφασιστική συγκέντρωση-παρέμβαση καταγγελίας της συγκεκριμένης πολιτικής δολοφονίας, στην οποία ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου.

Μετά από τρεισήμισι ώρες παρουσίας μας, με μικροφωνική, κείμενα, πανό, συνθήματα και συζητήσεις με τους κατοίκους της γειτονιάς, δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με γκλομπς και χημικά. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στενής συνεργασίας αστυνομίας – Χ.Α. η οποία υλοποιήθηκε στην περιοχή μας, λίγο μετά την προκλητική ανάρτηση στο διαδίκτυο από την τοπική συμμορία ότι “με σύνεση και ψυχραιμία τα γραφεία μας και σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά”. (Τελικά, όχι απλά τα γραφεία τους στην Κοζάνη δεν άνοιξαν την συγκεκριμένη μέρα, αλλά παρέμειναν κλειστά για αρκετές βδομάδες).

Από εκείνο το βράδυ -οπότε και έγινε η πρώτη σύλληψη τραυματία αντιφασίστα στο νοσοκομείο της Κοζάνης- και για τους επόμενους 3 μήνες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 13 συνολικά άτομα. Με αυτόν τον τρόπο στήθηκε ένα παράλογο και αλυσιδωτό πανηγύρι διώξεων ενάντια σε αντιφασίστες. Κάποιοι από αυτούς, παρόντες στην συγκέντρωση, εντελώς αυθαίρετα βαπτίστηκαν από την αστυνομία “ένοχοι” για πράξεις που ποτέ δεν έκαναν. Κάποιοι άλλοι από τους εν λόγω κατηγορούμενους δεν ήταν καν παρόντες στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ενώ υπήρχαν και κάποιοι ανάμεσα σε αυτούς που ήταν παντελώς απόντες, ακόμα και από την πόλη της Κοζάνης..!

Φαίνεται ότι στο νομό Κοζάνης διαχρονικά, οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν παράδοση στη σκληρή αντιμετώπιση, στοχοποίηση και εκδικητικότητα ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στην παθητικότητα της κοινωνίας και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Τους ενοχλούν οι σκέψεις μας, ο  λόγος μας, οι δράσεις μας, η κοινωνική μας απεύθυνση, η σταθερή παρουσία μας στο δρόμο, γιατί επιδιώκουν μια πόλη νεκρή, με αποστειρωμένα, ελεγχόμενα και υποδουλωμένα όντα.

Ας το βάλουν, όμως, καλά στο μυαλό τους, ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στη λογική του φόβου και στην εγκληματικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων. Για μας τους διωκόμενους και αλληλέγγυους, αποτελεί πολιτικό ζητούμενο η υπεράσπιση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Γιολδάση στις 20/9, γιατί πιστεύουμε ότι ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος του. Ο φασισμός τσακίζεται από όλους και όλες μας με την έμπρακτη συλλογική δράση σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

 

ΤΡΙΤΗ, 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014, 9 π.μ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

οι διωκόμενοι αντιφασίστες/αντιφασίστριες Κοζάνης

& αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *