Μπάτσοι βασανιστές, μπάτσοι φασίστες

 

Ο τραυματίας αντιφασίστας πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, Σελτσούκ Γκουνγκόρ, μεταφέρθηκε αναίσθητος από ανθρώπους του ΕΚΑΒ από το σημείο που τον παράτησαν οι άνδρες των ΜΑΤ στην Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει.

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες και φαίνεται στα φωτογραφικά πλάνα, άνδρες των ΜΑΤ του είχαν περάσει χειροπέδες και τον έσερναν στο οδόστρωμα. Όταν κατάλαβαν ότι είχε χτυπηθεί άσχημα, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, του έβγαλαν τις χειροπέδες και τον άφησαν αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

 

 

Όπως γράφει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, τέσσερις με πέντε άνδρες των ΜΑΤ τον συνέλαβαν στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εν μέσω δακρυγόνων. Του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν ανελέητα και τον έσυραν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Εκεί ένας αστυνομικός φώναξε: “Έχασε τις αισθήσεις του. Βγάλτε του τις χειροπέδες”. Έτσι κι έγινε. Του έβγαλαν τις χειροπέδες, του έριξαν νερό και τον άφησαν πεσμένο στο οδόστρωμα να περιμένει τις Πρώτες Βοήθειες. “Γλίστρησε κι έπεσε” έλεγαν διμοιρίτες των ΜΑΤ σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις.

 

 

 

 

 

 

Ο τραυματίας διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Γιώργος Γεννηματάς”, με χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ φέρει και κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Λίγο μετά την άφιξη του Σελτσούκ Γκουνγκόρ στο “Γιώργος Γεννηματάς” κατέφθασαν μια διμοιρία των ΜΑΤ και άνδρες των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος). Υπήρχε μάλιστα ένταλμα σύλληψης εναντίον του με την αιτιολογία ότι εκείνος είχε επιτεθεί πρώτος στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *