Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πτολεμαίδα

 

Αντιφασιστική Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πτολεμαϊδα.  Στην παρέμβαση, εκτός απο τους αναρχικούς-ές Πτολεμαϊδας, συμμετείχαν η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α,  η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Κ.Α.Ρ., η Δ.Ε.Α.  και άτομα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Την παρέμβαση στήρηξαν και άτομα απο την συνέλευση αντιφασιστών Κοζάνης. Ακολουθεί μια συντομή περιγραφή της παρέμβασης και ένα από τα κείμενα αυτής:

fwtog.0139

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ ΩΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΟΡΘΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ  

Στην προσπάθειά τους τα αποβράσματα της χ.α. να συρθούν απο τους βόθρους τους και περισσότερο τώρα που πλησιάζουν και εκλογές, κάνουν καταδρομικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Θα πρέπει να το βάλουν καλά στο οποιοδήποτε μυαλό διαθέτουν οτι δε χωράνε πουθενά, αποτελούν σκουπίδια και τα σκουπίδια τα πετάμε.

 

Αναρτήσαμε πανό,φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια στην πλατεία της πόλης. Στη συνέχεια πραγματοποίηθηκε μίνι πορεία στα καταστήματα των κεντρικών πεζόδρομων, καταγγέλοντας την κοινωνική αποχαύνωση και την αστυνομική καταστολή, που έδειξε και σήμερα το τρομοκρατικό της πρόσωπο με την συνεχόμενη και στενή παρακολούθηση της δράσης μας.

 

Υ.Γ. Εκτός απο τα αντιφασιστικά τρικάκια, πετάχτηκαν και τρικάκια αλληλεγγύης για το σύντροφο αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου.

 

Τάσο γερά ως τη λευτεριά

 

Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ 

 

 ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

fwtog.0140

 

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

 

 ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

 

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

 

Πέντε μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι απο ομάδα χρυσαυγιτών, οι φασίστες προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια απο τους βόθρους, που είναι κρυμμένοι. Κάνουν την εμφάνισή τους στη Νίκαια και στον  Κορυδαλλό, μοιράζοντας την φυλλάδα τους και γράφοντας ρατσιστικά συνθήματα. Εμφανίζονται περίπου μια εβδομάδα αργότερα και στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κέρατσίνι, βεβηλώνοντας το σημείο όπου δολοφονήθηκε. Στη συνέχεια κινούνται επιθετικά και στον αυτοοργανωμένο χώρο Ρεσάλτο. Ξεκάθαρα πλέον αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα.

 

Μια τέτοια ομάδα μισανθρώπων έκανε την εμφάνισή της και στην Πτολεμαίδα την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, μοιράζοντας τη φασιστοφυλλάδα τους σε διάφορα καταστήματα και βγαίνοντας φωτογραφίες, ποζάροντας τις άθλιες υπάρξεις τους στην κεντρική πλατεία της πόλης.

1394945_436260636478945_1704152742_nqyn0h7

 

Στην προσπάθειά τους αυτή να επανεμφανιστούν, η κοινωνία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να έχει αντανακλαστικά και να κάνει ξεκάθαρο οτι ο φασισμός δε χωράει πουθενά. Αυτό, εξάλλου, το έδειξε και η αρνητική υποδοχή, που έτυχαν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της θλιβερής προχθεσινής τους παρέλασης. Η κοινωνία θα πρέπει να καταλάβει οτι η νεοναζιστική αυτή οργάνωση της χρυσής αυγής ουδέποτε υπήρξε αντισυστημική, το αντίθετο μάλιστα: Είναι μέρος του ίδιου συστήματος και θωρακίζει τις καταστροφικές επιλογές του, σπέρνοντας τη σύγχυση και τον τρόμο.

 

Το κράτος αφήνει ανέπαφο το μηχανισμό της ναζιστικής οργάνωσης, γιατι θα την χρειαστεί στα δύσκολα που  έρχονται. Το σύστημα είναι αυτό, που θα ορίζει πού, πώς και πόσο θα κινούνται τα φασιστικά αποβράσματα, έτσι ώστε πάντοτε να εξυπηρετούνται οι πολιτικές του σκοπιμότητες.

 

Σ’ αυτήν την περιοχή, που τόσο έχει υποφέρει διαχρονικά απο την κρατική καταστολή, την εθνικοφροσύνη, τη στρεβλή ανάπτυξη, που απλόχερα δολοφονεί με καρκίνους, και την κοινωνική αποχαύνωση θα το πούμε για άλλη μια φορά οτι οι φασίστες ειίναι εχθροί μας, και τους εχθρούς της ελευθερίας θα τους συντρίψουμε. Απέναντι στις υποκριτικές αντιφασιστικές “κραυγές” του κράτους, θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε συλλογικά το ανάστημά μας ενάντια σε κάθε οργανωμένη ή οχι μορφή φασισμού, τους υποστηρικτές και τους εκφραστές του. Η υπομονή είναι συνενοχή. Φασίστες δολοφόνοι, δε χωράτε στις γειτονιές μας. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο…

 

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  

Αναρχικοί-ές  Πτολεμαίδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *