Αντίφασιστική συγκέντρωση στην Καβάλα, ανταπόκριση

 

Το απόγευμα της Παρασκευής, 9/11, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη, ύστερα από κάλεσμα της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Καβάλας, την ίδια ώρα που η νεο-φασιστική οργάνωση ‘Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας’ πραγματοποιούσε συγκέντρωση – πορεία “για τον ρατσισμό που δέχονται οι έλληνες από τους αντιρατσιστές” όλος τυχαίος την ημερομηνία που είχε γίνει η Νύχτα των Κρυστάλλων.

Η συγκέντρωση κράτησε για δυόμιση ώρες (18:00-20:30), διαβάστηκαν κείμενα από την μικροφωνική και έγινε μοίρασμα κειμένων. Σε δύο στιγμές που η πορεία των ασπόνδυλων πλησίασε από απόσταση την συγκέντρωση, η περιφρούρηση τους έδωσε το ανάλογο μήνυμα με τα συνθήματα που ακουστήκαν.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, αριστεροί και άλλοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας. Οι φασίστες σύμφωνα με εκτιμήσεις πρέπει να ήταν λίγο λιγότεροι από τους συγκεντρωμένους, το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία δεδομένου του ότι οι περισσότεροι ήταν ‘εισαγόμενοι’ με λεωφορεία και ΙΧ από Αλεξανδρούπολη έως Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με τους αντιφασίστες που ήταν οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *