η σιωπη ειναι συνενοχη

 

η σιωπη ειναι συνενοχη.

ή απεναντι στην τετρακομματικη κοινοβουλευτικη χουντα ή υποταγμενοι.

η καταληψη απο το βαθυ κρατος ενος απελευθερωμενου δημοσιου κτηριου- που ειχε αφεθει επι δεκαετιες να καταρρεει-και του ξαναδοθηκε πολιτικη,πολιτιστική και κοινωνικη ζωη, ειναι αλλη μια επιθεση στην αξιοπρεπεια μας.

πριν χρονια , καπου στο 1993, επιχειρησαν τα ματ να εισβαλλουν στο κτηριο. Καμια 200αρια κατοικοι της χευδεν συγκεντρωθηκαν αμεσα μπροστα στην εισοδο προασπιζοντας τον απελευθερωμενο χωρο. Διοτι ενας χωρος που μεχρι το 1991 ηταν στεκι ναρκεμπορων χαρη στην απροσκυνητη νεολαια της εποχης μετατραπηκε σε ενα χωρο δημιουργιας ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (οι φασιστες δεν λογιζονται για ανθρωποι).

τωρα, η συλλογικη, ανοιχτη, αντιφασιστικη δραση της «αμαλιας» στεκεται εμποδιο στην οργανωμενη απο το βαθυ κρατος εκφασιστοποιηση της κοινωνιας. Ο χωρος της βιλλα αμαλιας πρεπει να εκκενωθει απο τα απροσκυνητα εκτος κοπαδιου κομματια του λαου. Τα ντουβαρια ομως ξαναχτιζονται. Οι συνειδησεις παντα ονειρευονται και εξεγειρονται.

υγ1. ο προστατης των τυπων της νομιμοτητας καμινης βεβαια δεν βλεπει την ΚΛΕΙΣΤΗ απο τους ναζι παιδικη χαρα (!) της πλατειας αγ. παντελεημονα!

υγ2 25.000 αστεγοι στην αθηνα , 2.500 κλειστα δημοσια κτηρια. προ ετων , στο εφετειο της σωκρατους καμια 200αρια αστεγοι-κυριως μεταναστες-που ειχαν βρει καταφυγιο εκει εκδιωχθηκαν επειτα απο συντονισμενη επιχειρηση ναζι ανευ και με στολη. Τωρα ο «Δημος» ψαχνει να «φιλοξενησει» αστεγους για τις μερες του κρυου. Μονο 15 αστεγοι ανταποκριθηκαν. Η αξιοπρεπεια φαινεται ειναι ισχυροτερη απο το κρυο και την αποδοχη της «φιλανθρωπιας».

σχόλιο στα τοπικά ηλεκτρονικά  site ενημέρωσης kozan.gr και kozani media κάτω από την είδηση της βραδυνής πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις της Τετάρτης στην πόλη της Κοζάνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *