ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται δυο ταυτόχρονες ληστείες σε μια τράπεζα και σε ένα κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης. Μετά από λίγη ώρα τρία άτομα συλλαμβάνονται στην Βέροια και ένα στον Πολύμυλο. Οι συλληφθέντες δηλώνουν αναρχικοί, διευκρινίζουν οτι η ληστεία δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό τους και εντάσσουν αυτή την επιθετική κίνηση εναντίον ενός ”ναού του καπιταλισμού” στα πλαίσια του πολύμορφου αναρχικού αγώνα. Στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας όπου μεταφέρονται, δέχονται ”ειδική μεταχείριση” από θρασύδειλους μπάτσους, οι οποίοι ως πιστά κρατικά σκυλια, αφού τους δένουν τα χέρια πισθάγκωνα, τους φοράν κουκούλες και αρχίζουν να τους προσβάλλουν, να τους απειλούν και να τους χτυπούν επί ώρες.

Όλα τα παραπάνω βεβαίως δεν μας εκπλήσσουν, γιατί δεν αποτελούν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Οι βασανισμοί στα μπουντρούμια της δημοκρατίας είναι συχνό φαινόμενο που απλά δεν βγαίνει πάντα στην δημοσιότητα. Επίσης, δεν θεωρούμε ότι το σκηνικό αυτό οφείλεται στην ατυχία των συντρόφων να πέσουνε σε “κακούς” μπάτσους, αφού όποιος μπάτσος- δούλος κι αν ήταν παρών, θα υπάκουε πιστά στις εντολές που θα δεχόταν. Επιπλέον, δεν παρουσιάζουμε τα γεγονότα με σκοπό να καταδικάσουμε την αστυνομική βία, ούτε με σκοπό να θυματοποιήσουμε τους συντρόφους μας. Τα παρουσιάζουμε απλά ως μια ακόμα ξεκάθαρη εικόνα του κοινωνικού πολέμου που ζούμε κάθε μέρα. Ως μια ακόμα εικόνα που θα μεγαλώσει κι άλλο την οργή μας και θα τη στρέψει εναντίον αυτών που εχθρεύονται την ελευθερία, εναντίον όλων αυτών που συνεργάστηκαν άριστα για να εκδικηθούν τους 4 αναρχικούς και να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους.

Αυτοί που τους που τους βασάνισαν, αυτοί που επεξεργάστηκαν τις φωτογραφίες τους, αυτοί που τις δημοσίευσαν και έβαλαν για λεζάντα χίλια δυο ψέματα με σκοπό να τους συκοφαντίσουν, είναι πυλώνες ενός κράτους που πλέον δεν προσπαθεί καν να αποκρύψει ότι το μόνο που επιφυλάσσει σε αυτούς που αντιστέκονται στις προσταγές του, είναι η ωμή βία. Παρ’ όλα αυτά, όσο κι αν μας δείχνει τα δόντια της η δημοκρατία τους, όσο και αν προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει με τους βασανισμούς και τις σκόπιμα κακοεπεξεργασμένες φωτογραφίες, αυτό που καταφέρνει ουσιαστικά είναι άλλο: είναι η ενδυνάμωση του αγωνιστικού χώρου του οποίου είμαστε μέρος και η διεύρυνση των θεωρήσεων και των πρακτικών του.

Οι αντιφασιστικές συνελεύσεις, οι καταλήψεις , οι κοινωνικοί χώροι, οι προπαγανδιστικές πορείες, οι άγριες απεργίες, οι επιθέσεις εναντίον καπιταλιστικών στόχων, οι συγκρούσεις με μπάτσους και φασίστες αποτελούν ένα μικρό κομμάτι από τις πολύμορφες δράσεις αυτών που μάχονται ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που επελαύνει. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους εξεγερμένους που δεν παζαρεύουν την αξιοπρέπεια τους και δε λυγίζουν μπροστά στους μπάτσους και τους δικαστές. Να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όσους οπλίζουν τις αρνήσεις τους και πραγματώνουν τις επιθυμίες τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι λοιπόν με τους 4 αναρχικούς συντρόφους που απαλλοτρίωσαν χρήματα από την ΑΤΕ και τα ΕΛ.ΤΑ Βελβεντού, με σκοπό να τα διαθέσουν στην αναρχική επαναστατική δράση. Και ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους κραυγάζοντας:

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ, ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ,

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Αντιφασιστική Συνέλευση Βέροιας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *