Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του νεοναζισμού στην Δρέσδη

 

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το ιστορικό κέντρο της Δρέσδης, στη Γερμανία, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, πάνω από δέκα χιλιάδες αντιφασίστες, ενάντια σε νεοναζιστική συγκέντρωση που έχει αναγγελθεί για την επέτειο των 68 χρόνων από το βομβαρδισμό της πόλης από τους συμμάχους, στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Δρέσδη: ανθρώπινη αλυσίδα κατά του νεοναζισμού- φωτογραφία: AFP

Δρέσδη: ανθρώπινη αλυσίδα κατά του νεοναζισμού- φωτογραφία: AFP Δρέσδη: ανθρώπινη αλυσίδα κατά του νεοναζισμού 13/2/2013 - φωτογραφία: AFP

Δρέσδη: ανθρώπινη αλυσίδα κατά του νεοναζισμού 13/2/2013 – φωτογραφία: AFP Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια, καθώς πέρσι είχαν σημειωθεί σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ νεοναζιστών και αντιφασιστών διαδηλωτών. Οι νεοναζί προσπαθούν εδώ και χρόνια να καθιερώσουν μια ετήσια διαδήλωση, στην επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης, ο οποίος έχει κριθεί ιστορικά βάναυση και καταστροφική επίθεση στην πόλη, στο τέλος του πολέμου.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα και κατάφεραν να μπλοκάρουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ώστε να μην επιτρέψουν την έξοδο των νεοναζιστών στην πόλη.

 πηγή: enet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *