Επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές λίγη ώρα μετα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

v1pqbpaj

Επίθεση στο εργοτάξιο στης ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγη ώρα μετα τα μεσάνυχτα. Ομάδα 50 περίπου ατόμων εισέβαλαν στο εργοτάξιο έδεσαν τους φύλακες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλαν φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, τα οχήματα της εταιρίες και τις μπουλντόζες. Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής για το γεγονός, όταν η δικαιοσύνη και η πολιτεία παίρνουν το μέρος της εταιρείας δίνοντας άδειες για υλοτόμηση του δάσους των Σκουριών τότε εναπόκειται στους κατοίκους να προστατέψουν τον τόπο τους και να διώξουν την εταιρεία και να υπερασπιστούν το άρθρο 120 του Συνταγματος.

Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει κάνει 27 προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Τ. Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτητων πριν λίγες μέρες η εταιρεία έκανε αίτηση στο δασαρχείο για έγκριση άδειας με την οποία θα μπορεί να υλοτομήσει ακόμη 1.770 στρέμματα στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ του δάσους των Σκουριών και της Ιερισσού. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται τρία ρέματα (Καρατζάς, Λιοτσακας, Καρόλακκας) από τα οποία υδροδοτούνται όλα τα γύρω χωριά  Ο  Τ. Παπαγεωργίου δήλωσε πως η κίνηση αυτή συνιστά για τους κατοίκους κήρυξη πολέμου και ότι θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να σταματήσουν την συνέχιση της καταστροφής του βουνού . Στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί πορεία στις Σκουριές ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από τα μεταλλεία Χρυσού.

Η Ιερισσός σε κατάσταση συνεγαρμού

Από χθες το πρωί η Ιερισσός και τα γύρω χωρία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.Η αστυνομία πραγματοποιεί προσαγωγές μέσα από καφενεία και από σπίτια των κατοίκων της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς.

Χθες έγιναν 31 προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν βρέθηκε κάνενα στοιχείο σε βάρος τους. Πριν από λίγη ώρα έγινε ακόμη μία προσαγωγή μιας γυναίκας από την Μ. Παναγιά. Η γυναίκα εμφάνισε προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου φρουρούμενη από αστυνομικούς.

Παράλληλα στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου μεταβαίνει σε λίγη ώρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας με τη συνοδεία του αρχηγού της αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες της ΕΛΑΣ σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Η αστυνομία ερευνά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί συνέλεξαν κηλίδες αίματος, αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας δεν πραγματοποιήθηκε καμία “ομηρία” ή “αιχμαλωσία” σεκιουριτά όπως επιβεβαιώνουν και οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι υπάλληλοι “σεκιούριτι” όταν είδαν την ομάδα περίπου 40 ατόμων που έφτασε στο σημείο οπισθοχώρησαν. Μόνο ένας από τους υπαλλήλους έχει υποστεί εντελώς ελαφρά τραύματα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέση, μίλησε σήμερα το πρωί στο Κόκκινο για την σύλληψη «στα τυφλά» του 54χρονου, αλλά και για την εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για τους αγώνες των κατοίκων, μέχρι τη χθεσινή επίθεση οπότε και ξαφνικά «ανακάλυψαν» τις Σκουριές.

http://www.alterthess.gr/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.