«Λαγός» για τις απολύσεις στο δημόσιο ο Μάκης Βορίδης

 

Η ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαξίμου αλλά και παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιχειρήσεις προετοιμασίας της κοινής γνώμης για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Βορίδης ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα για την κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το μέτρο της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία θα καταργηθεί στις αρχές του 2014, κατ΄απαίτηση της τρόικας.

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι οι απολύσεις δεν αποτελούν ταμπού καταρρίπτοντας τις διαψεύσεις της κυβέρνησης που όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο χλιαρές.

Είναι σαφές ότι ο κ.Βορίδης δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, εκφράζει κάτι ευρύτερο. Στηρίζεται για τις σκληρές απόψεις που εκφράζει, το «σύστημα» γνωρίζει ότι χρειάζεται «σκληρούς» σαν τον κ.Βορίδη που θα συγκρουστούν με τις κοινωνικές δυνάμεις που αντιδρούν σε αυτή την πολιτική.

Για αυτό και τον καθαγίασε, τον «ξέπλυνε» στο βιολογικό πλυντήριο των ΜΜΕ που ελέγχει.

Ο άλλοτε περιθωριακός κ.Βορίδης, συνοδοιπόρος του Λεπέν, της ΕΠΕΝ, των τσεκουριών και των σκληρών εθνικιστικών απόψεων έχει μετατραπεί σε ένα αποδεκτό από το σύστημα πολιτικό, με τον Α.Σαμαρά να του ανοίγει την πόρτα της Ν.Δ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ.Βορίδης ξέρει τι λέει.

Όπως ξέρει τι λέει και η κ.Δαμανάκη, που διαψεύδει και εξευτελίζει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι το θέμα της νέας μείωσης του κατώτερου μισθού παραμένει ανοιχτό.

Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχουν απολυθεί 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέχρι το τέλος του 2013 άλλοι 15.000.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τις εμφανίσει ως αναγκαίες προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι όμως βέβαιο ότι τα νέα μέτρα θα έρθουν αμέσως μετά τις απολύσεις, θα ζητηθούν νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών αφού το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρόκειται να βγει αφού υπάρχει διαρκής επιδείνωση όλων των δεικτών.

Πηγή: newsbomb

Leave a Reply

Your email address will not be published.