Οι αντιφασίστες/στριες της Εορδαίας κράτησαν το κέντρο της Πτολεμαΐδας καθαρό

 

Σήμερα οι αντιφασίστες/στριες της Εορδαίας κράτησαν το κέντρο της Πτολεμαΐδας καθαρό. Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να μολύνει την Δημοκρατική Πόλη μας, έπεσε στο κενό και ακυρώθηκαν όλα τα σχέδια για ¨επέλαση¨ της σε αυτή.
Σήμερα 6 Απριλίου, ανήμερα της επετείου της επέλασης των ναζιστικών στρατευμάτων στην χώρα μας όπου οι ταγματασφαλίτες πρόγονοι της Χ.Α, ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ, η Εορδαία των μαρτυρικών χωριών και των αντιφασιστικών αγώνων έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.
-Οι νεοναζί δεν έχουν θέση στην Εορδαία.
-Είναι ανεπιθύμητοι.
-Ο κάθε είδους φασισμός δεν έχει θέση στην ζωή μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό τον χώρο της ¨φυλετικής καθαρότητας¨, του μίσους και της βίας, βασιλεύουσα είναι η βλακεία.

Οι νεοναζί, δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την ώρα και τον τόπο της εκδήλωσης. Μετά από αντιφατικές ανακοινώσεις που έβγαιναν στην επικαιρότητα, τελικά τα μέλη της Χ.Α Πτολεμαΐδας καυγάδισαν με αυτά της Κοζάνης και μετά από πολλές εντάσεις, οι μεν διαλύθηκαν ρίχνοντας ¨μαύρη¨πέτρα πίσω τους οι δε με τον βουλευτή τους και 20-25 περίπου άτομα κλείστηκαν κάτω από αστυνομική κάλυψη στην καφετέρια Σπλέντορ.
Τα μεγαλεπήβολα σχέδια για στρατιωτικές παρελάσεις κατέληξαν τελικά σε εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειώσουμε την στάση του καταστήματος που τους φιλοξένησε και στο οποίο μέχρι σήμερα γινόταν δεκάδες συναντήσεις από όλο το δημοκρατικό χώρο. Το κατάστημα έκανε την επιλογή του…Να τους χαίρεται.

Η συγκέντρωση και η πορεία στους δρόμους της πόλης, από συλλογικότητες της Εορδαίας ακύρωσε την πρώτη προσπάθεια των υμνητών του Χίτλερ να ¨πιάσουν χώρο¨ στην πόλη μας. Καμία άλλη προσπάθειά τους δεν θα περάσει.

Εορδαία Ενάντια στο Φασισμό στο Ρατσισμό και την Ξενοφoβία

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *