SIEG HEIL FROM KOZANI, τοπικό παράρτημα νεοναζί Κοζάνης

 

Διαχρονικά στην Ελλάδα οι νεοναζί της χρυσής αυγής αρνούνται να παραδεχτούν δημόσια πως όταν χαιρετούν ναζιστικά σκέφτονται το πρότυπο τους δηλαδή τον Χίτλερ και τους Γερμανούς ναζί. Έτσι για το… ξεκάρφωμα, δηλώνουν πως αυτός είναι ένας αρχαίος Δωρικός χαιρετισμός. Όμως, οι πρακτικές και η κοσμοθεωρία τους, εύκολα τους προδίδουν. Το «πρωτοπαλίκαρο» της εδώ νεοναζιστικής γκρούπας σε έναν «εσωτερικό» διάλογο με ομοϊδεάτες του στο facebook δεν κρύβει τις καταβολές του:

Loridas neonazi

Χαιρετίζει τους ομοίους του γράφοντας «sieg heil from Kozani 88». Φυσικά και δεν γράφει κάτι στα αρχαία Δωρικά ή έστω κάτι άλλο στα ελληνικά. Ούτε καν γράφει «χαίρε νίκη» που «sieg heil» σημαίνει στα ελληνικά.

Η μετάφρασή τον αφήνει παντελώς αδιάφορο. Η δύναμη, ο συμβολισμός και η ιστορική βαρύτατα του αυθεντικού στα Γερμανικά είναι αναντικατάστατη. Η συγκεκριμένη προσφώνηση ήταν συνοδευτική του γνωστού χαιρετισμού που χρησιμοποιείτο στην Γερμανία του Χίτλερ. Ήταν από τις συνηθέστερες που συνόδευαν το ύψωμα του δεξιού χεριού πάνω από τον ώμο, μαζί με τις αντίστοιχες, «Heil Hitler» και «Heil, mein Führer».

http://www.youtube.com/watch?v=XMIbP3XLhBc

Άλλωστε δεν είναι ο μόνος που δεν μπορεί εύκολα να κρύψει την αδυναμία του στους γερμανούς ναζί που δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα με «όραμα» την εδραίωση της άριας φυλής. Τέτοιου είδους πρότυπα και πεποιθήσεις έχουν όλα τα πρωτοκλασάτα μέλη της νεοναζιστικής γκρούπας. Και μιλώντας για τον συγκεκριμένο ναζιστικό χαιρετισμό, ο βουλευτής της χ.α. Παναγιώτης Ηλιόπουλος τον έχει κάνει μέχρι και τατουάζ:

iliopoulos-tatouaz-660

Ας τους χαίρονται λοιπόν οι ντόπιοι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες που ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα» (sic!) τους προσκάλεσαν να καταθέσουν στεφάνι δίπλα τους την 25η Μαρτίου στην πόλη της Κοζάνης.

Ας τους χαίρονται και όλοι αυτοί που τους ψήφησαν.

Kordelas stefani

Άραγε, γιατί στην πιο πάνω φωτογραφία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης δεν κοιτάνε όλοι τον εν λόγω χρυσαυγίτη που καταθέτει στεφάνι και κοιτάνε αριστερά;  

Τελικά, μάλλον υπάρχουν και πολλοί που δεν τους χαίρονται και τόσο…  

Sieg heil_Loridas3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *