Βέροια: οι δίκες παρωδία της αναρχίας

 

Image

Σήμερα (17-4) στη Βέροια συνεχίστηκε η παρωδία των στημένων δικών της αναρχίας. 6 σύντροφοι/σες δικάστηκαν για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας. Το αδίκημα είναι πταίσμα, και καταδικάστηκαν σε 180 ευρώ πρόστιμο, δηλαδή συνολικά 1080 ευρώ, ή δηλαδή δύο μισθούς. Υποτίθεται ότι οι σύντροφοι είχαν μουσική και ηχεία στην πλατεία του Δημαρχείο της Βέροιας, και πιάστηκαν από έλεγχο των αστυνομικών. Στη 1 Οκτώβρη έγινε συγκέντρωση από αλληλέγγυους/ες στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βέροιας. Όλα είχαν τελειώσει γύρω στις 9 το βράδυ. Κανένας δεν παρέμεινε στην πλατεία, και όπως είναι φυσικό κανένας δεν ελέγχθηκε από τους πραίτορες του καθεστώτος.

Όποιος είναι στα πράγματα γνωρίζει ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει στηθεί ένα ιδιότυπο στρατοδικείο στην πόλη της Βέροιας, που κόβει και ράβει κατηγορίες και ποινές σε αγωνιστές/τριες, με σκοπό να υποτάξει κάθε φωνή αντίστασης κι αξιοπρέπειας.

Βλέπετε δεν είμαστε διευθυντές κάποιας μεγάλης πολυεθνικής που θα πνίξει φύση κι ανθρώπους στο υδροκυάνιο. Δεν ανήκουμε στην μοναδική έντιμη τάξη των τραπεζιτών, ούτε αντιπροσωπεύουμε κάποιες δεκάδες χιλιάδες πρόβατα, στους κομματικούς τους στάβλους. Δεν ανήκουμε σε κάποια άρεια φυλή, νεοχιμπατζήδων φρουρών του καθεστώτος. Είμαστε κάποιοι από αυτούς που συναντάτε στα ποτάμια των ανθρώπων, που ακόμα στέκονται στα πόδια τους, όρθιοι, κοιτώντας ψηλά προς τον ήλιο. Τολμήσαμε να διαδηλώνουμε για την ελευθερία μας, στη δουλειά μας, στο δρόμο, στη γειτονιά, στις πλατείες. Δεν έχουμε από εκείνες τις μεγάλες κομψά πομπώδεις υπογραφές, που φιγουράρουν σε νόμους, κι αποφάσεις του κράτους, και σφραγίζουν τα κελιά της βαρβαρότητας τους.

Τολμήσαμε να σηκώσουμε με άλλους το ανάστημα μας απέναντι σε αυτές τις υπογραφές, που μας κρύβουν τον ήλιο. Οι πραίτορες προσπαθείτε στο όνομα της δημοκρατίας σας, με νύχια και με δόντια να υποταχτούμε στα δικαστήρια σας, τις συνεχείς δίκες, τους ελέγχους και τις ταπεινώσεις των υπαλληλίσκων, με τις μπλε στολές, και τα μακριά σας φαλούς όπλα.

Στη Βέροια, στην Ελλάδα στήνονται διαρκώς νέα στρατοδικεία, του έκτακτου καθεστώτος, της αυτοκρατορίας. Όλοι όσοι αντιστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο, κι από οποιοδήποτε πόστο είναι αντιμέτωποι και με την δικαστική τρομοκρατία. Κάθε σας ποινή, κάθε μας δίωξη, αποτελεί για εμάς πυξίδα προς τον ήλιο. Κάθε φορά που επιτίθεστε λυσσασμένα στην καθημερινότητα μας, φέρνετε ακόμα πιο κοντά το αστέρι: πιο μεγάλο, πιο χαμογελαστό, πιο φωτεινό, πιο αναρχικό από ποτέ.

Και για αυτό τα χαρούμενα όρθια ακόμα, δίποδα της αναρχίας σας ευχαριστούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *