Ενημέρωση Βέροια 13/4

 

 ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

   Το Σάββατο 13/04 γύρω στις 10 το πρωί έλαβε χώρα ένα πρωτόγνωρο συμβάν για τα δεδομένα της πόλης μας. Μια ομάδα 50-60 φασιστοελληναράδων, εξώγαμων του Χίτλερ, που η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν από άλλους νομούς (αν εξαιρέσουμε δυο τρεις θλιβερούς Βεροιώτες) έκανε την εμφάνισή της σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μοιράζοντας φυλλάδια εμετικού περιεχομένου και φωνάζοντας αστεία συνθήματα του τύπου “αναρχικοί και μπολσεβίκοι,η Βέροια μας ανήκει”.
   Παρόλο που το πέρασμά τους έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς ανακοίνωση που να καλεί σε συγκέντρωση (για ευνόητους λόγους, μιας και σε προηγούμενες απόπειρες να πατήσουν στη Βέροια, η φιλοξενία από τους αντιφασίστες ήταν αξέχαστη), η απάντηση των αντιφασιστών ήταν άμεση, καθώς η πορεία τους δέχτηκε επίθεση στη Μητροπόλεως από την οδό Κοντογεωργάκη (πεζόδρομος). Ομάδα περίπου 15 ατόμων που είχαν προλάβει να μαζευτούν εκείνη την ώρα, τους υποδέχτηκε προπηλακίζοντάς τους λεκτικά, αλλά και εκσφενδονίζοντας τους αντικείμενα που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στα χέρια τους.
   Άλλη μια φορά τα “ατρόμητα παλικάρια” της Χρυσής Αυγής αρκέστηκαν στο να βρίζουν και να απειλούν τους αντιφασίστες πίσω από τους φίλους και μόνιμους προστάτες τους, τους μπάτσους. Όπως επιτάσσει μάλιστα η αρχαιοελληνική «μαγκιά» τους, επιτέθηκαν φτύνοντας και απειλώντας τρεις γυναίκες που βρισκόντουσαν λίγο παραπάνω οι οποίες δε δείλιασαν να τους δείξουν πόσο ανεπιθύμητοι είναι στην πόλη.
   Να ξέρουν αυτά τα θλιβερά στρατιωτάκια του συστήματος που το παίζουν λαϊκοί αγωνιστές, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε περνάει από πάνω τους και θα τους ισοπεδώσει. Οι εχθροί της ελευθερίας δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ανεκτοί στην πόλη της Βέροιας και να είναι σίγουροι ότι οι απαντήσεις που θα δεχθούν θα είναι σκληρές (ούτως ή άλλως έχουν και προγενέστερες εμπειρίες). Οι καιροί πολέμου που ζούμε δε δικαιολογούν την απάθεια. Ας επιλέξει πλέον ο καθένας πλευρά, ή με τους αγωνιστές ή με τους ρουφιάνους και τους εχθρούς της ελευθερίας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ!
ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ
                                                                            Αντιφασιστική συνέλευση Βέροιας
                                                                            antifaveroia@espiv.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *