Άνανδρη ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο Αφγανό

 

Η φωτογραφία του 14χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν που έπεσε θύμα τυφλής ρατσιστικής επίθεσης, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Εφημερίδα των Συντακτών.

 

“Τριάντα ράμματα σε ένα παιδικό πρόσωπο, αποτέλεσμα τυφλής ρατσιστικής βίας. Ένα δεκατετράχρονο παιδί που δεν έκανε τίποτα, που απλά υπάρχει, εισέπραξε την άγρια ναζιστική τιμωρία ενός ακόμη τάγματος εφόδου”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Η άνανδρη επίθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από μαυροντυμένους άνδρες που το ξυλοκόπησαν και του χαράκωσαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

 

Ο νεαρός μεταφέρθηκε από ομοεθνής του στους Γιατρούς του Κόσμου και βρίσκεται πλέον από την προστασία της Εισαγγελίας και της Οργάνωσης.

 

Όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο 14χρονος επρόκειτο να ταξιδέψει για την Ελβετία, όπου ήδη βρίσκονται η μητέρα και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Όμως συνελήφθη στο αεροδρόμιο και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Τη Δευτέρα, το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Νικήτα Κανάκη, Πρόεδρο της Οργάνωσης, ο οποίος μίλησε για τη βαρβαρότητα της δολοφονικής επίθεσης

 

”Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας που έφτασε στα γραφεία μας. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως πρόκειται για ένα παιδί. Μόνο ως βαρβαρότητα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε εδώ όλη τη συγκλονιστική μαρτυρία του

 

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Κανάκης: “Θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε έφηβος από τα παιδιά μας. Που ερωτεύονται, πεισμώνουν, μας θυμώνουν, τριγυρίζουν, ονειρεύονται. Αλλά όχι. Αυτός ήταν αλλιώς. Παιδί Αφγανών που ξεκίνησε μαζί με τους δικούς του για τη Δύση.

 

Περαστικός από την Ελλάδα. Στην τράμπα για να συνεχίσει το παράνομο ταξίδι για την Εσπέρια, ξέμεινε πίσω “εγγύηση” για τους διακινητές.-Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ κάποιες από τις συγκλονιστικές ιστορίες του σύγχρονου δουλεμπορίου, για το πώς κυρίως έφηβοι και παιδιά ξεμένουν πίσω “καβάντζα”.

 

Πλέον το παιδί έχει μπει σε διαδικασία προστασίας σε ξενώνα και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού της οικογένειάς του.

 

Όλα αυτά, την ώρα που το νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία, έχει μπει στο “ψυγείο”.

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.

 

Επίσης, το σχέδιο νόμου προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.

 

Το νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί για περαιτέρω επεξεργασία υπό την επίβλεψη του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου.

 

Υπενθυμίζεται ότι το “πάγωμα” του νομοσχεδίου έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, με την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

 

Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Σημαντικό: Όπως αναφέρει η εφημερίδα: “Ο μόνος λόγος δημοσίευσης της φωτογραφίας είναι για να προκληθεί, έστω και καθυστερημένα, η αντίδραση της πολιτείας αλλά και η αντίδραση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας ρατσιστικής βίας”.

πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *