Ο χιμπαντζής Μιχαλολολιάκος

 

Το βράδυ της Τρίτης ο γεν. γραμματέας της Χρυσής Αυγής ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Επί του πιεστηρίου» του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel και κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη του 18χρονου μπασκετμπολίστα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Παρά τις συνεχείς συστάσεις των συντονιστών της εκπομπής, ο κ. Μιχαλολιάκος με τους χαρακτηρισμούς του υπερέβη τα εσκαμμένα: «Αν μάθετε το όνομά του να τον πείτε και Ελληνα. Ξέρετε εσείς κανέναν Αντεντοντούμπο (σ.σ.: όπως τον είπε) να έχει πολεμήσει το 1912 ή το 1940», διερωτήθη με τους οικοδεσπότες της εκπομπής να του απαντούν: «Οχι, αλλά δεν ξέρουμε και άλλους να σηκώνουν με τόσο υπερηφάνεια τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Αμερική!».

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, διατεθειμένος να προκαλέσει κι άλλο, αποκρίθηκε: «Εάν πάτε σε έναν ζωολογικό κήπο και δώσετε σε έναν χιμπαντζή μία μπανάνα και μία σημαία, τότε θα την κρατήσει…». Και πάλι οι συντονιστές προσπάθησαν να τον βάλουν στη θέση του, αλλά ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έλεγε να σταματήσει: «Εχω γεννηθεί να προκαλώ, με τίμημα την αλήθεια. Ξέρετε πόσοι από τη Νιγηρία και το Κονγκό βρίσκονται στην Ελλάδα; Ομως δεν παίζουν μπάσκετ. Με αυτόν το έκαναν για να παίζει μπάσκετ».

Και πάλι. Παρά τον αντίλογο των παρουσιαστών, συνέχιζε: «Οι Ελληνες δεν είναι μαύροι, τι να κάνουμε τώρα; Πρέπει να τον χειροκροτώ ή να τον εκτελώ; Δεν μπορώ να αδιαφορώ; Να μη συγκινούμαι; Ε, δεν συγκινούμαι…», ενώ στο τέλος έλεγε ότι «δεν τον αποκάλεσα πίθηκο. Εσείς τα λέτε αυτά…». Οχι, μόνο… χιμπαντζή τον είπε.

πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *