Υεμένη: Εντεκάχρονη απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει εάν την παντρέψουν

 

http://www.youtube.com/watch?v=TDh2fF4ccwI

Σοκάρουν τα λόγια ενός 11χρονου κοριτσιού από την Υεμένη, το οποίο απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει εάν η οικογένειά της επιμείνει να την παντρέψει. Η 11χρονη προσπάθησε να αποφύγει το γάμο που της είχαν κανονίσει οι δικοί της, με παρέμβαση του θείου της.

«Εμπρός λοιπόν, παντρέψτε με. Θα αυτοκτονήσω» φαίνεται να λέει στο βίντεο, που ανέβηκε στις αρχές του μήνα στο διαδίκτυο, γράφει η Daily Mail.

«Μα δεν έχουν καθόλου συμπόνοια; Θα είμαι καλύτερα νεκρή. Προτιμώ να πεθάνω» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι «Δε φταίνε σε τίποτα τα παιδιά. Δεν είμαι η μόνη που τής συμβαίνει. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Κάποια αποφάσισαν να πέσουν στη θάλασσα. Πνίγηκαν. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό».

Η 11χρονη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να φύγει από το σπίτι της: «Δε θα έχω καθόλου ζωή, καθόλου εκπαίδευση», τονίζει και απευθυνομένη στους γονείς της λέει.,

«Τελείωσα μαζί σας. Μού καταστρέψατε τα όνειρα που είχα» λέει ακόμη απευθυνόμενη στους γονείς της.

Η ανήλικη μαθήτρια είναι ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, η οποία μεγάλωσε με το θείο της Abdel Salam al-Ahdal από την ηλικία των 3 ετών.
Όταν όμως πριν από λίγο καιρό, ένας Υεμενίτης που ζει στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από τους γονείς της να τήν παντρευτεί, εκείνοι συμφώνησαν αμέσως.

Η Nada, μιλώντας στην εφημερίδα National Yemen, κατηγόρησε τη μητέρα της ότι κανόνισε το γάμο με αντάλλαγμα χρήματα. «Δεν είμαι αντικείμενο προς πώληση» είχε πει και πρόσθεσε: «Είμαι άνθρωπος και θα προτιμούσα να πεθάνω, από το να παντρευτώ σε αυτήν την ηλικία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *