Πατέλης Γιώργος, ένας “διαφορετικός” υποψήφιος…

 

Αναδημοσίευση απο το “Έθνος”

Mε πιστόλι όμοιο με εκείνα που κρατούσαν στα χέρια τους οι ναζί στο μπλόκο της Κοκκινιάς καμάρωνε και φωτογραφιζόταν με απερίγραπτη προκλητικότητα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης:

patelis-570

Είναι ο άνθρωπος που «δεξί χέρι» του είχε τον Γιώργο Ρουπακιά. Οι πέραν πάσης διαψεύσεως αποκαλύψεις του «Eθνους» συνεχίζονται. Ταυτοποιήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες του δράστη στο κρίσιμο χρονικό διάστημα της δολοφονίας.

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας απεικονίζεται στο φωτογραφικό ντοκουμέντο, που δημοσιεύει το «Εθνος», να κρατά στα χέρια του όπλο, ποζάροντας στον φακό. Εξάλλου, το καλοκαίρι φωτογραφιζόταν στην εθνικιστική κατασκήνωση στη Νέδα με τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος φέρεται να ήταν ο «υπαρχηγός» του και να ανήκε στο πενταμελές συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, το όπλο με το οποίο επέλεξε να φωτογραφηθεί ο Γ. Πατέλης, αποδεικνύει τη στενή ιδεολογική σχέση που διατηρούν οι χρυσαυγίτες με τον ναζισμό, καθώς πρόκειται για το πιστόλι που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστικές δυνάμεις.

Από το σχήμα φαίνεται πως το πιστόλι είναι το γερμανικό Walther PP, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1920 και έκανε μεγάλη καριέρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ εξόπλισε τις γερμανικές δυνάμεις με το συγκεκριμένο όπλο. Είχε κατασκευαστεί σε διαμετρήματα 0,22-0,32 και 0,380 και στην εποχή του αντιπροσώπευε την αιχμή της τεχνολογίας του πιστολιού. Υστερα από πολλά χρόνια, το ναζιστικό Walther PP γνωρίζει ξανά τη «δόξα», στα χέρια χρυσαυγιτών, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Γιώργος Πατέλης, που φωτογραφίζεται με το ναζιστικό πιστόλι, είχε επιλεγεί από τον Ν. Μιχαλολιάκο για να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Β’ Πειραιά.

Ανεργος και… άνετος
Παράλληλα, το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που έσπασε την ομερτά και μίλησε στο «Εθνος», είχε καταγγείλει πως ο άνεργος γραμματέας της Χρυσής Αυγής, μαζί με την επίσης άνεργη σύζυγό του, είχαν ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο διαβίωσης.

«Ζουν σε μεγάλο και άνετο σπίτι, πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο και μάλιστα υπερηφανεύονταν ότι μπορούν να έχουν χρήματα για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται η οικογένειά τους», υποστήριζε το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές για αδιαφάνεια στα οικονομικά του ταμείου της τοπικής οργάνωσης. Μάλιστα, ταμίας φέρεται να ήταν η σύζυγος του Ρουπακιά, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Η Τ.Ο. Νίκαιας με επικεφαλής τον Γ. Πατέλη κατάφερε μέσα σε μόλις δύο χρόνια να χαίρει του σεβασμού ακόμη και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι επισκέψεις των πρωτοκλασάτων βουλευτών στα γραφεία της οργάνωσης ήταν συνεχείς και διαφήμιζαν τη μεγάλη «επιτυχία» του Τάγματος Εφόδου με τις ασπρόμαυρες στολές παραλλαγής.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος, σε ομιλία του στη Νίκαια, είχε δηλώσει πως «τα διάσημα παντελόνια πόλεως» (σ.σ.: εννοώντας τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες παραλλαγές) ευθύνονται για τη μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής, κλείνοντας το μάτι στα επιτεύγματα του Τάγματος Εφόδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *