Η αστυνομία χρησιμοποιησε τη Χρυσή Αυγή

πηγή: bloko.gr

Επιστολή αστυνομικών.

Πείτε την αλήθεια- Μέρος της αστυνομίας χρησιμοποί​ησε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατά της λαθρομεταν​άστευσης και κατά ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ,

Μετά την ΑΣΚΑ, μια ακόμη θαραλλέα φωνή μέσα στα σώματα ασφαλείας καλεί τους αστυνομικούς σε περίσκεψη και αυτοκριτική. Είναι η ομάδα υψηλής αστυνόμευσης, η οποία δεν διστάζει να βάλει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

“Κύριοι ..
πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας δημόσια
πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας
πρέπει να σταθούμε στο ύψος της σοβαρότητάς μας
πρέπει ΝΑ

ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΊ ΠΌΤΕ

16 μήνες μετά της εκλογές φαίνεται ξεκάθαρα , ότι το λάθος της Αστυνομίας ήταν η χρησιμοποίηση σε αμέτρητες περιπτώσεις , ενσυνείδητα , της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως αντίπαλο δέος κατά της λαθρομετανάστευσης την οποία δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να ελέγξει και κατά συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ως επί το πλείστον , που είχαν κηρύξει «πόλεμο » κατά της αστυνομίας .

1ο Λάθος . Από την ανέχεια έως την συνέργεια και από την κάλυψη μέχρι την ενθάρρυνση , ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με σκοπό την δημιουργία κλίματος ( που επίσημα η πολιτεία δεν μπορούσε να δημιουργήσει ) φόβου και αντι -κινήτρων μετανάστευσης , ώστε , να καταστεί η Ελλάδα αρνητικός μεταναστευτικός προορισμός .
2ο Λάθος . Η δράση των αντι-εξουσιαστών , κουκουλοφόρων ,μπαχαλάκιδων , που έβρισκαν ευκαιρίες σε διαδηλώσεις , πορείες , ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.α , προκειμένου να καταφερθούν κατά του κράτους και κατά του πυρήνα του , την αστυνομία ως επι το πλείστον , οδήγησε σιγά-σιγά στην υιοθέτηση της ιδέας να , δημιουργηθεί αντίβαρο ή αντίπαλο δέος με την αντι –παράταξη Χρυσαυγιτών απέναντι τους , που είχαν στρατιωτική οργάνωση και τρόπο δράσης .

Τις ΑΝΩΤΈΡΩ «ΑΝΑΓΚΕΣ» της πολιτείας που πηγάζουν από την αδυναμία της , οι «εγκέφαλοι» του κόμματος της Χρυσής Αυγής , εκμεταλλεύτηκαν δεόντως για να διεισδύσουν ΚΑΙ στο «σύστημα» της εξουσίας , αφού πρώτα κέρδισαν την συμπάθεια των τρομοκρατημένων και τον απογοητευμένων πολιτών .

Και για του λόγου το αληθές :

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (1οΤμήμα Κοινωνικών Ζητημάτων Αντιμετώπισης Ρατσισμού ) καταγράφηκαν τρία περιστατικά κατά το έτος 2010, 22 το 2011 και 84 περιστατικά το 2012, με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο αντιστοίχως Επίσης όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου ,η πλειονότητα των περιστατικών αυτών φαίνεται να έχει καταγραφεί στα κέντρα μεγάλων πόλεων όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Σύμφωνα ΤΩΡΑ με την ειδική έκθεση από το Συνήγορο του Πολίτη, Σεπτέμβριος 2013, βασική διαπίστωση αποτελεί η αξιοσημείωτη αναντιστοιχία επίσημης και ανεπίσημης καταγραφής από την ΕΛΑΣ.: Καταγράφεται λιγότερο από το1/3 των περιστατικών (84 περιστατικά με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο το 2012) συγκριτικά με τα αντίστοιχα περιστατικά που ο Συνήγορος έχει διασταυρώσει ότι έλαβαν χώρα από την έρευνα που διε νέργησε (253 περιστατικά επιθέσεων με προφανή ρατσιστικά κίνητρα το ίδιο έτος σύμφωνα με τις καταγγελίες και μαρτυρίες)

Γιατί ?
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2012, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κατέγραψε 25 περιστατικά όπου συνδέεται η αστυνομική με τη ρατσιστική βία. Τα 7 εκτυλίχθησαν σε χώρους κράτησης (ΑΤ Ηγουμενίτσας, Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής [Πέτρου Ράλλη], ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ΑΤ Χειμωνίου Ορεστιάδας, ΑΤ Βραχατίου). Σε άλλα 17 περιστατικά που καταγράφηκαν εντός του 2012 οι θύτες είναι ένστολοι. Πρόκειται για περιστατικά στα οποία ένστολοι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και σε επιχειρήσεις ρουτίνας, καταφεύγουν σε έκνομες ενέργειες και πρακτικές άσκησης βίας. Καταγράφηκαν επίσης περιπτώσεις προσαγωγών στα αστυνομικά τμήματα, κράτησης και κακομεταχείρισης για ορισμένο χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, καθώς και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων. Σε 1 περιστατικό αναφέρεται συνέργεια ένστολων με πολίτες-μέλη εξτρεμιστικών ομάδων κατά την έφοδο σε σπίτι μετανάστη στη Χίο. Καταγγέλθηκε ,επίσης , η κακοποίηση 13 μεταναστών στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Θεάτρου στον Πειραιά. Σύμφωνα με την καταγγελία , αστυνομικός – φρουρός για 10 μέρες βιαιοπραγούσε σε βάρος των κρατουμένων
Γιατί ?
Οι 281 διασταυρωμένες καταγγελίες που καταγράφηκαν σε 16 μήνες (1η Ιανουαρίου 2012 έως 30 Απριλίου 2013).περιλαμβάνονται στην έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, με τίτλο «Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή τους» και αναφέρει περιστατικά που σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα 16 μηνών ( Ο αριθμός των καταγγελιών τους πρώτους 8 μήνες, κατά μέσο όρο, υπολογίζονται σε 7,75 το μήνα (σύνολο 31).
Τους υπόλοιπους οκτώ μήνες ο μέσος όρος εκτοξεύεται στις 27,75 (σύνολο 222). Αυτή την περίοδο σημειώθηκαν τρία από τα τέσσερα περιστατικά που οδήγησαν στο θάνατο του θύματος. Η τέταρτη δολοφονία σημειώθηκε δύο μέρες μετά τη λήξη της καταγραφής της έκθεσης, δηλαδή στις 25 Απριλίου, για να ακολουθήσει την 17 Σεπτεμβρίου 2013 η δολοφονία του Παύλο Φύσσα . Μετά τη δολοφονία του η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, αποκαλώντας τον δολοφόνο του φασίστα και κατηγορώντας τη Χρυσή Αυγή για το συμβάν.
Γιατί ?
Εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά πιάνει η χρυσή Αυγή στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν αστυνομικοί , αφού ένας στους δύο την επέλεξαν στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 . Σύμφωνα με το Βήμα και στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα στις περιοχές των Αμπελοκήπων και της Καισαριανής , περιοχές όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί , το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κυμαίνεται από 19-24% , ενώ αναδεικνύεται 1ο κόμμα σε 11 εκλογικά Τμήματα της Α΄ Αθηνών .
….το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και οι κρατούμενοι της δικαστικής φυλακής, ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές ( 2012 ) στο 277 ειδικό εκλογικό τμήμα Αγ. Ιωάννη με τα εξής αποτελέσματα : Χρυσή..Αυγή: 27,00% ( το υψηλότερο , σε όλη την Κρήτη )
Γιατί ?

ΗΛΕΙΑ 17.4.2013
Στη Μανωλάδα Ηλείας το απόγευμα περίπου 200 εργάτες στα χωράφια της φράουλας μετανάστες από το Μπαγκλαντές δέχθηκαν πυρά από τρεις έλληνες επιστάτες Τραυματίστηκαν 33 Εργάτες Οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους Δύο μέρες μετά συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν οι τρεις επιστάτες και ο εργοδότης , καθ όσων το περαστικό είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στα ΜΜΕ .

ΞΑΝΘΗ 28.3.2013
Επίθεση δέχθηκε 30χρονος Πομάκος της Ξάνθης από 8μελή ομάδα ατόμων φερόμενων ως μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, καθώς περνούσε από την πλατεία υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες και μέλη του Αυτόνομου Στεκιού Ξάνθης

ΑΘΗΝΑ
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, Κυψέλη: Αργά το βράδυ ομάδα ογδόντα χρυσαυγιτών επιτέθηκε στην Κοινότητα της Τανζανίας, η οποία στεγάζεται στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της. Η επίθεση είχε προαναγγελθεί από ομάδα καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής που είχαν επισκεφτεί το χώρο της κοινότητας το προ¬ηγούμενο βράδυ για να «προειδοποιήσουν».

Το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου 2012 η Κοινότητα της Τανζανίας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στην οδό Λεμεσού στην Κυψέλη και δραστηριοποιείται ως κοινότητα από το 1999, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα 80 Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της. Είχαν προηγηθεί απειλές από κατοίκους και καταστηματάρχες το προηγούμενο βράδυ ,αρκετοί εκ των οποίων
ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επιτέθηκαν στο χώρο. Από την επίσημη ίδρυσή

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα: Η Γ Κ , δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, όταν πήγε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, προκειμένου να υπερασπιστεί μετανάστη από την Τανζανία. Επικεφαλής της επίθεσης ήταν μέλη του κόμματος της ΧΑ , που μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στο τμήμα, προσπαθώντας μάλιστα να αφαιρέσουν και στοιχεία από τη δικογραφία, όπως DVD όπου είχε καταγραφεί η επίθεση στην Κοινότητα Τανζανών.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 Αθήνα, Σεπόλια: Τα μεσάνυχτα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών επιτέθηκαν στο σπίτι του ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας, Σαχ-μπάζ Σιντικί, τραυματίζοντας τον 28χρονο Ναβίντ. Σύμφωνα με τον ιμάμη, η αστυνομία αρνήθηκε να συλλάβει τους δράστες, παρά το γεγονός ότι τους επέδειξαν οι τραυματίες, ενώ δεν του επέτρεψαν να καταθέσει μήνυση στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.

ΒΟΛΟΣ
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012: Συμπλοκή μεταξύ χρυαυγιτών και αντιεξουσιαστών σημειώθηκε κοντά στα γραφεία της Χ.Α. Βόλου. Αφορμή ήταν η λεκτική αντιπαράθεση του βουλευτή Π. Η με πολίτη. Μάλιστα ο Π. Η δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να τραβήξει το όπλο του και να το στρέψει προς το μέρος των αντιεξοσιαστών.
ΠΑΤΡΑ
Δευτέρα 1 Οκτώβρη 2012: Επίθεση δέχθηκε μετανάστης, επειδή έτυχε να περάσει κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Οι χρυσαυγίτες τον κυνήγησαν με ρόπαλα, αλλά εκείνος κα¬τάφερε να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

ΣΕΡΡΕΣ
Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2012,: Πάνοπλη ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον παραιτηθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ν. Σ, μοίραζε φυλλάδια σε πε-ζόδρομο των Σερρών. Ένας 45χρο¬νος, μέλος της Α¬ΝΤΑΡ¬ΣΥΑ ζήτησε από τους χρυσαυγίτες να αποχωρήσουν από το χώρο, αντέδρασαν ρίχνοντας χημικό σπρέι στο πρόσωπό του και χτυπώντας τον με ρόπαλα στο κεφάλι. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Ν. Σιώη, με την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
ΧΑΝΙΑ
Στις 9.4.2012 ( πριν της Βουλευτικές εκλογές ) γνωστός χρυσαυγίτης πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το Στέκι- μεταναστών στα Χανιά , όπου επέμβαινε με ένα ακόμα άτομο , έσπασε την πόρτα προκάλεσε καταστροφές στο εσωτερικό , και έφυγε σαν… κύριος Έγιναν αναζητήσεις και εντοπίστηκε στην οικία του στην περιοχή Αποκόρωνα ο ιδιοκτήτης του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες
Ομάδα 8 φασιστών εξαπέλυσε ρατσιστικές επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας 4/2 / 2013 στα Χανιά. Γύρω στα μεσάνυχτα επιτέθηκαν σε ένα μαροκινό μετανάστη ( Σαχζάτ Λουκμάν ) στην οδό Σελίνου με κλωτσιές και λοστούς, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο κεφάλι, ενώ σταμάτησαν να τον χτυπάνε και τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τι γινόταν και έβαλαν τις φωνές .Η στάση των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο ήταν εξοργιστική αφού ούτε ζήτησαν τα στοιχεία του θύματος ούτε κατέγραψαν καν το περιστατικό. Αργότερα το ίδιο βράδυ αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε 3 μετανάστες στην πλατεία 1866 οι οποίοι αντιστάθηκαν και τους έδιωξαν
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/4/2013 ,Μαροκινός μετανάστης δέχεται επίθεση από συμμορία της ΧΑ στην περιοχή της Χαλέπας Χανίων .Οι φασίστες που επέβαιναν σε 2 αμάξια τον ακολουθούσαν για ώρα πριν τον χτυπήσουν και απομακρύνθηκαν μετά απο την επέμβαση γείτονα. Ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έμεινε για 2 μέρες .Για άλλη μια φορά ,η αστυνομία έδωσε την κάλυψη της στους χρυσαυγίτες συλλαμβάνοντας τον μετανάστη επειδή δεν έχει χαρτιά, μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, και αφήνοντας αυτούς ελεύθερους
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
• Επίθεση σε μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής βουλευτή της ΧΑ (8.9.2012).
• Επίθεση και πυρπόληση δύο οικίσκων σε οικισμό ρομά από κατοίκους του Αιτωλικού, στο πλευρό των οποίων βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς βουλευτής του (4.1.2013).
• Επίθεση σε οικία όπου διέμεναν Πακιστανοί μετανάστες κοντά στην Αγία Τριάδα Παναιτωλίου του Δήμου Αγρινίου (8.10.2012).
• Επίθεση σε δύο Πακιστανούς στη Βόνιτσα από ομάδα που εισέβαλε στο σπίτι τους (12.8.2012).
• Επίθεση σε συνοικισμό ρομά από περίπου 50 άτομα, με κουκούλες, κράνη, σιδερολοστούς και ξύλα στην περιοχή του Αιτωλικού (8.8.2012).
• Επιχείρηση εναντίον ρομά μετά από συμπλοκή τους με μέλη της Χρυσής Αυγής στο Αιτωλικό (3.8.2012).
• Εμπρηστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στη Ναύπακτο (7.6.2012).

Εκείνο που τελικά μπορούμε να κερδίσουμε από τα ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ λάθη μας , από τα λάθη μας δηλαδή που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε εάν προσέχαμε περισσότερο , είναι να μάθουμε από αυτά .
Εκείνο τελικά που μας μένει να κάνουμε για να «αθωωθούμε» στην κοινή γνώμη , είναι να δηλώσουμε έμπρακτη μετάνοια , με ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ.

Η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης ΖΗΤΑΕΙ « ΣΥΓΝΩΜΗ » που καίτοι έβλεπε να σχηματίζεται το σύννεφο , δεν πρόλαβε να γνωστοποιήσει έγκαιρα την πρόγνωση του άστατου καιρού .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *