Μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με φθηνούς εργάτες και επιθέσεις στο ΚΚΕ

 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απειλούσαν ανοιχτά ότι θα εξαφανίσουν το ΠΑΜΕ από το Πέραμα και τα τάγματα εφόδου λίγο καιρό μετά έκαναν επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ. Ο στόχος; Για κάποιους πολιτικός, για κάποιους άλλους όμως απόλυτα οικονομικός. Κάποιοι φαίνεται ότι έκαναν μπίζνες και ήθελαν να κάνουν τσιφλίκι τους την περιοχή. Να την ελέγχουν απόλυτα και να θησαυρίζουνΌπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Έθνος η “πολιτική” δράση και η επαγγελματική δραστηριότητα του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα δεν είναι διόλου τυχαίες.

Ο Περικλής Μουλιανάκης σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Periklis Shipping Services CO που δεν είναι παρά μια εταιρεία που νοικιάζει εργάτες σε άλλες.

Τα στοιχεία επιχείρησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο αποδεικνύουν ότι ιδιοκτήτης είναι ο πυρηνάρχης - Πηγη εφημερίδα

Οι εταιρείες αυτές συνήθως αναλαμβάνουν έμμεσες εργολαβίες. Συνεργάζονται με εργάτες στους οποίους εξασφαλίζουν δουλειά σε εταιρείες με τις οποίες επίσης συνεργάζονται. Οι εταιρείες αυτές εξασφαλίζουν φθηνά εργατικά χέρια αφού δεν είναι αναγκασμένες να πληρώνουν υψηλά μεροκάματα και ασφάλιση, ενώ οι εταιρεία ενοικίασης παίρνει ποσοστά από την αμοιβή και παράλληλα σπάνια είναι υποχρεωμένη να ασφαλίσει τους εργάτες.

Ενάντια στην πρακτική αυτή κινείται το ΠΑΜΕ που ως φαίνεται μπαίνει εμπόδιο στις “μπίζνες” ορισμένων.

Κάποιοι συνδέουν τη δράση του ΠΑΜΕ, την επίθεση εναντίον των μελών του από μέλη της Χρυσής Αυγής και την επαγγελματική ιδιότητα του πυρηνάρχη του Περάματος.

Κάποιοι λένε ότι η σύνδεση των γεγονότων χρειάζεται απλά… κοινή λογική. Μάλιστα κάποιοι συμπληρώνουν ότι με τη δράση τους εναντίον του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο για την περιοχή. Άλλωστε υπήρξε όπως επισημαίνουν και σχετική ερώτηση του βουλευτή Λαγού στη Βουλή με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατεία για την ίδρυση ναυπηγοεπισκευαστικής εταιρείας.

Φαίνεται ολοκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να “μπει” στην περιοχή με όλα τα μέσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *