Ο φόνος γιατί διεκδίκησε δεδουλευμένα και το “Θέμα”

 

Ένας εργοδότης μαζί με έναν μπράβο σκότωσαν κυριολεκτικά στο ξύλο έναν άνθρωπο που ζήτησε τα δεδουλευμένα. Στην οδό Γερανίου, δίπλα στην Ομόνοια. Πλέον όλοι ξέρουμε είτε από πρώτο χέρι είτε από κάποιο γνωστό μας, πόσο έχουν αποθρασυνθεί μερικοί εργοδότες: Η καθυστέρηση στην μισθοδοσία  μπορεί να γίνεται πλέον και νόμιμα. Ειδικά σε  δουλειές όπου η εργοδοσία έχει επαφές με μπράβους (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια που πληρώνουν “προστασία”), η άμεση απειλή φυσικής βίας δεν είναι καθόλου σπάνια.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, η εφημερίδα του”κομιστή”, έκοψε και έραψε την είδηση μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα: Ο μπράβος – παρόλο που ήταν Έλληνας σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας – είχε γεννηθεί στην Τσετσενία (πολλοί Πόντιοι έχουν γεννηθεί σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ). Αυτό όμως ήταν αρκετό για το “Θέμα”: “Ξένος σκότωσε Έλληνα!” Παρ´ολο που ακόμη και η ίδια η αστυνομία γράφει ρητά πως “Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 και 43 ετών” (ο εργοδότης και ο μπράβος του), το “Θέμα” ξεκινά με τον τίτλο “Ομογενής μπράβος από την Τσετσενία σκότωσε εν ψυχρώ” – ενώ στο κυρίως κείμενο όσες φορές αναφέρεται σε αυτόν μιλά για τον ”μπράβο από την Τσετσενία” (όπως φαίνεται στις εικόνες στο τέλος του άρθρου).

Το “Θέμα” είναι μια εφημερίδα που πουλάει αρκετά. Το γεγονός ότι ορισμένοι ανώνυμοι αρθρογράφοι δείχνουν τόσο έντονο ζήλο για την φιλορατσιστική προπαγάνδα (προφανώς με την έγκριση των ιδιοκτητών) – έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελέσματα. Πράγματι, ένα σωρό “ενημερωτικές” σελίδες ξεκίνησαν να αναδημοσιεύουν την αλλοιωμένη είδηση: Τίτλοι όπως “Έτσι σκότωσε το κάθαρμα ο Τσετσένος τον 28χρονο Πυργιώτη” (!) έχουν κατακλύσει ήδη το ιντερνετ. Ένας άνθρωπος που κουρασμένος αφιερώνει μόνο 15 λεπτά να κοιτάξει τους τίτλους ειδήσεων έχει πάρει το μήνυμα. Ο εκφασισμός μας συνεχίζεται. Αν εκπλαγήκαμε που είδαμε το ανύπαρκτο κόμμα των νεοναζί να μπαίνει πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και μετά στη βουλή, τουλάχιστον ας δραστηριοποιηθούμε με κάποιο τρόπο – γιατί δεν έχουμε καμιά δικαιολογία για τις επόμενες “εκπλήξεις” που θα δοκιμάσουμε καθώς βαθαίνει η κρίση.

Μ.Ρομπότης

θεμα

Επάνω, η διαστρεβλωμένη είδηση του “Θέματος” – ενώ ακριβώς από κάτω βλέπουμε τις αναδημοσιεύσεις και “παραλλαγές” της ήδη αλλοιωμένης είδησης.

tsetsenos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *