Ενημέρωση από αντιφασιστική διαδήλωση στην Πτολεμαϊδα

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Σήμερα, 8/3/2014, στις 5 το απόγευμα έγινε αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας, σαν απάντηση στον περιφερόμενο θίασο της χ.α., που φιλοξενήθηκε από τοπικό ξενοδοχείο (Ioannou Resort), για να παρουσιάσει το εκλογικό της ψηφοδέλτιο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 100 αντιφασίστες. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα από την αναρχική ομάδα Πτολεμαϊδας, στήθηκαν πανό και φωνάχτηκαν συνθήματα.

Ακολούθησε πορεία αντιπληροφόρησης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία υπήρχε έντονος παλμός. Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους και το κεντρικό πανο της πορείας έγραφε ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρχε έντονο κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοϋστερίας, με εκατοντάδες μπάτσους όλων των ειδών να περιφέρονται προκλητικά σε όλη την πόλη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγαστή σχέση κράτους και παρακράτους.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η Εορδαία, υποφέρουν εδώ και 50 περίπου χρόνια από το φασισμό της εκμετάλλευσης του λιγνίτη, με συνέπειες που δεν έχουν καταγραφεί στατιστικά, γιατί αυτό δε συμφέρει τους κρατούντες. Εμείς, όμως, οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουμε στο πετσί μας τον ενεργειακό φασισμό, βλέποντας τον καρκίνο να μας εξοντώνει, βιώνοντας ένα οικονομικό-ενεργειακό ολοκαύτωμα. Και το φταίξιμο δεν είναι μόνο των κρατούντων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, των κάποτε νεόπλουτων, τώρα ζώντων «αξιοπρεπώς», που είναι συνένοχοι του ολοκαυτώματος, γιατί ο πλούτος, έκανε τη σιωπή συνενοχή.

                      ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Δυτική Μακεδονία: Το παρελθόν δεν είναι στατιστική, είναι βίωμα, είναι μνήμη κι εδώ το βίωμα-μνήμη είναι οδύνη και σπαραγμός. B΄παγκόσμιος πόλεμος: Εκτελέσεις, πυρπολήσεις, απαγχονισμοί, βασανιστήρια, εξευτελισμοί… να το έργο των ναζί και των φίλων τους φασιστών ελλήνων καταδοτών. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει ακούσει, δεν έχει διαβάσει, δεν έχει οργιστεί μαθαίνοντας τις θηριωδίες που διεπράχθησαν σε Πύργους, Μεσόβουνο, Κλεισούρα και σε δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής; Κι εδώ η στατιστική θα φέρει μπρος τα μάτια μας τη μνήμη του παρελθόντος. Θα φέρει προ των ευθυνών του κάθε ανθρώπινο πλάσμα με συνείδηση, γιατί η ανοχή είναι συνενοχή.  Δεν ήταν αριθμοί, ήταν άνθρωποι, βλάχοι, πόντιοι, θρακιώτες, μακεδόνες, μικρασιάτες, ήταν πλάσματα που τόλμησαν να πουν όχι στο φασισμό, όχι στο ναζισμό, όχι στην εξουσία έμβιου όντος πάνω σε έμβιο ον. Από το 1941 έως το 1944, στη Δυτική Μακεδονία τα θύματα από τις θηριωδίες των ναζί ήταν αμέτρητα.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Πέρασαν πέντε μήνες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τους φασίστες, παρακρατικούς της χρυσής αυγής. Αρκετοί αφελείς πίστεψαν πως κάπως θα ξεμπέρδευαν με το φασισμό, όταν το κράτος τράβηξε το αυτάκι του παρακράτους, φυλακίζοντας μερικούς χρυσαυγίτες. Έξω, στην κοινωνία, το δεξί χέρι του κράτους, όμως, συνεχίζει το έργο που κάθε φορά του ανατίθεται για την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Κράτος και παρακράτος συνεχίζουν την επίθεσή τους σε αντιστεκόμενους. Δολοφονούν μετανάστες, πνίγουν πρόσφυγες, τσακίζουν διαδηλωτές, συλλαμβάνουν αντιφασίστες, έχουν σε ομηρία τους αγωνιστές. Με πρόφαση την «αντιτρομοκρατία» μπαίνουν σε σπίτια αγωνιστών, στρώνουν το έδαφος για πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα. Μπάτσοι και ναζί  χέρι-χέρι φτιάχνουν το δίδυμο της βαρβαρότητας του φασισμού.

Από την άλλη μεριά, όσοι έχουν πάρει θέση στον ταξικό-κοινωνικό ανταγωνισμό, παλεύουν ενάντια σε κάθε φασισμό, ξέροντας ότι ο φασισμός νικιέται στο δρόμο, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στις σχολές, στον περίγυρό μας. Ξέροντας ότι η μάχη δεν είναι αναμεταξύ μας, η μάχη είναι ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Με το μαχητικό αντιφασισμό, αντιλαμβανόμενοι την ταξική μας θέση τσακίζουμε τις ναζιστοσυμμορίες, δεν επιτρέπουμε να καταλάβουν ούτε σπιθαμή γης  στο δημόσιο χώρο. Εμείς οι από τα κάτω χτίζουμε ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, απέναντι στον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Ορθώνουμε την αξιοπρέπεια του κόσμου του αγώνα, μπροστά στη ρουφιανιά, την υποταγή, την παθητικότητα και τον κανιβαλισμό.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Αναρχικοί-ές Πτολεμαϊδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *